Tomas Tobé ber om ursäkt

Skärmavbild 2017-03-14 kl. 19.34.59
BER OM URSÄKT. Moderaternas partisekreterare Tomas Tobé ber om ursäkt på Facebook. Han har hamnat i blåsväder efter att ha använt bonuspoängen från riksdagens SJ-kort på ett otillåtet sätt, vilket avslöjades av Expressen. Mer om detta och Ann Tibergs kommentar HÄR.

Alice Bah Kuhnke kallas till KU

http://www.tv4play.se/iframe/video/3845012
FÖRKLARING. På tisdagen beslöt ett enigt KU att kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke (MP). ska kallas till utfrågning för att förklara sig när det gäller henns uttalanden om återvändare från terrorrörelsen IS. Och statsminister Stefan Löfven öppnar för att ansvaret för de här frågorna ska flyttas till en annan minister.

Ministern bjöd på tårtkalas

http://www.tv4play.se/iframe/video/3842932
TÅRTKALAS. Peter Hultqvist (S) bjöd försvarsgruppen (S, MP, M, C och KD) på tårtkalas efter att man slutit en överenskommelse. Försvaret får 500 miljoner extra i år. Överenskommelsen kritiserades av Liberalerna. I klippet ser ni bland annat kommentarer från Peter Hultqvist, ÖB Micael Bydén, Hans Wallmark och finansminister Magdalena Andersson.

Liberalerna kräver höjda polislöner

POLISLÖNER. Liberalernas partiledare Jan Björklund kräver att polislönerna höjs med 4000 kronor i månaden. I vårmotionen kommer Liberalerna att föreslå att 1,3 miljarder öronmärks för en lönesatsning för polisen. “Detta motsvarar en genomsnittlig lönehöjning på 4000 kronor i månaden” skriver partiet i ett pressmeddelande.