Trött på mettamottagningen

En fråga från en anonym tjej som vill göra en egen nedtrappning. Finns det någon där ute i cyberrymden som gjort den här resan och kan guida?

Svara i kommentarerna!

Bakgrund:

Hej alla metadonister som liksom jag tröttnat på att behöva be om lov för att få lämna stan längre tid än en vecka, som tycker att man vid myndig ålder själv ska kunna bestämma vilket apotek, i vilken stad, man vill lösa in sitt recept på denna gång, samt vilken veckodag man vill göra det, som tröttnat på övervakade toabesök och på att andra vuxna, mottagningspersonal, ska kunna ha åsikter om hur man lever och med vem eller vilka man lever och umgås med, och som tröttnat på att de lägger sig i hur ungarna har det på dagis, snackar med min af utan att fråga mig etc etc. Ni som själva har metta VET.

En fråga från en anonym tjej som vill göra en egen nedtrappning. Finns det någon där ute i cyberrymden som gjort den här resan och kan guida?

Svara i kommentarerna!

Bakgrund:

Hej alla metadonister som liksom jag tröttnat på att behöva be om lov för att få lämna stan längre tid än en vecka, som tycker att man vid myndig ålder själv ska kunna bestämma vilket apotek, i vilken stad, man vill lösa in sitt recept på denna gång, samt vilken veckodag man vill göra det, som tröttnat på övervakade toabesök och på att andra vuxna, mottagningspersonal, ska kunna ha åsikter om hur man lever och med vem eller vilka man lever och umgås med, och som tröttnat på att de lägger sig i hur ungarna har det på dagis, snackar med min af utan att fråga mig etc etc. Ni som själva har metta VET.

Jag har bara fått nog.

Metadonet som skulle kunna vara en sådan hjälp och som var en sådan gudagåva i början har nu, efter tio år, blivit en jävla fotboja.
Kan man snacka med läkaren om att trappa ur sig? Inte vet jag, men jag vågar inte ta risken. Tänk om de drar in apoteket för mig? Börjar jaga mig med dalvärden och fan vet vad? Helst skulle jag vilja prata med dom, eftersom jag är ju inte medicinskt utbildad, men, se ovan, vågar inte. Så jag gör det, nertrappningen, själv!

Började för några år sen. Har 110mg/dygn. Halverade det rakt av. Det gick utan att jag märkte ngn skillnad. Minskade efter ngra månader till 30 mg. Lite kallsvettigt, men klarar hem och ungar ändå. Försökte halvera detta. DÅ blev det jobbigare. Ont i korsryggen, ledvärk – för att snabba på storyn så gick jag upp till 25mg (från 15). Besvären försvann.

Här är jag nu. Min plan är att klippa 2mg i taget. Stanna på varje ny nivå i minst 4 v och sen ta mig vidare. Undrar: Finns det någon där ute i cyberrymden som gjort den här resan och kan guida?

MYCKET tacksam för råd!

Och ni som undrar; NEJ jag säljer inte överskottet! Om de kommer på mig, och jag inte klarar av att fullfölja planen blir det bra å ha.

Nu-är-det-nog