Trackaserad och utsatt (metadonbehandling)

Har lämnat barnen på dagis och de fick ta cycklarna dit då de precis lärt sig. Det är ca 3km dit bort till vårat nya dagis. Vi fick lov att byta dagis då vårat förra trackasserade oss med att ringa till socialen då de tyckte vi verkade påverkade osv. Detta hade aldrig hänt om de inte visste om att vi hade ett missbruk bakom oss. För jävligt för våra små söta flickor att de ska behöva komma i kläm för hur vårat liv sett ut. Men man kan inte ha barn på ett dagis där man blir trackasserad. Fröknarna kallar det för “barnens bästa” att ringa till socialen vilket skämt oj va bra det blev för dem : nytt dagis, en mamma och pappa som mår dåligt över alla falska anklagelser och kontakter med socialen & deras utredningar. Tydligen så får de bete sig hur som helst utan att de får några konsekvenser när de har fel..

Har lämnat barnen på dagis och de fick ta cycklarna dit då de precis lärt sig. Det är ca 3km dit bort till vårat nya dagis. Vi fick lov att byta dagis då vårat förra trackasserade oss med att ringa till socialen då de tyckte vi verkade påverkade osv. Detta hade aldrig hänt om de inte visste om att vi hade ett missbruk bakom oss. För jävligt för våra små söta flickor att de ska behöva komma i kläm för hur vårat liv sett ut. Men man kan inte ha barn på ett dagis där man blir trackasserad. Fröknarna kallar det för “barnens bästa” att ringa till socialen vilket skämt oj va bra det blev för dem : nytt dagis, en mamma och pappa som mår dåligt över alla falska anklagelser och kontakter med socialen & deras utredningar. Tydligen så får de bete sig hur som helst utan att de får några konsekvenser när de har fel.. Vi hade en väldigt bra relation från början men sen när min man blev hjärtsjuk och väldigt sliten och trött då började trackaserierna. Även efter operationen då min man fick ett slöddrigt tal efteråt som också är normalt vid en sådan operation där man sågar itu bröstkorgen och lyfter ur hjärtat då det kan sätta sig på talet och sedan alla hjärtmediciner. Allt detta visste de om men ändå höll de på, ungefär som om vi inte hade fullt upp redan . Men det värsta var att de också slog ned på våra barn med olika saker bla deras tal då de går hos logoped, verkligen letade fel och gjorde allt för att koppla ihop det med vårat missbruk. Hur länge ska vi bli straffade, det är ca 6år sedan nu som vi gick på heroin mm. Sedan vet fröknarna då jag berättat för dem att talet är genetiskt ärftligt och även stamning då de har fått tagit del av allt material & kunskap som jag fått av Logopeden. Blir så besviken, ledssen och arg.

På det nya dagiset har vi valt att vara anonyma om vårat missbruk. Det känns så skönt för nu blir vi bedömda som vi är då de tycker våra barn är så självständiga, duktiga fina flickor och att de har humor som inte är vanligt hos så små barn.

Inne på beroendeenheten i Falun ville de lägga in min man på avgiftning under övervakning för att få bort alla misstankar om att han skulle ha tagit något helt sjukt. Så då ska han bli frihetsbeövad inlagd på en avgiftning för att dagis misstänker något även fast alla prover är okej, de menade att om hans tal var otydligt även där inne då skulle han bli trodd.

Nej Falu beroendeenhet har jag fått nog av, jag blir så illa behandlad. Tänk bara tiden efter att jag var inlagt på psyk i 2,5 veckor för min depression. Då fick jag lov att hämta medicin varje dag i tre månader och fick inte välja någon tid alls utan 11.15 varje dag skulle jag komma det var den enda tid som fanns. Självklart blev jag arg där inne. I min journal skrev dom att jag betedde mig argt men inte varför. De motiverade även att det var också pga mitt måeende som jag fick lov att hämta medicin varje dag. Men samtidigt ansåg de att jag inte behövde vara sjukskriven utan skulle jobba varje dag som timvikarie inom vården på en gruppbostad förjävligt. Min psykoterapeft sa att hon aldrig hade haft en patient där med mina problem som inte blivit sjukskriven i minst tre till fyra månader till en början. Sa då att det alltid varit så för mig, spelar ingen roll att jag legat inne på intensiven för suicidförsök så har doktorer vägrat ge mig sjukskrivning för återhämtning, antagligen för att jag också är missbrukare.

En vän till mig hämtade sin medicin för några dagar sedan, blev såklart bemött med ett himmla dåligt humör där inne på mottagningen.

En annan var possitiv på lite hasch varav det var ca 8månader sedan hon tagit nåt annat än sin medicin. Det slutade med att hon fick gå hem utan medicin. Detta beslut tog sjuksköterskorna själva då det just då inte fanns någon läkare där.

Mitt senaste läkarbesök jag var på slapp jag en dag till att behöva åka in så nu åker jag in 1ggr i veckan. Läkaren sa det att socialstyrelsens riktlinjer var inte till för mig synd nog, när jag visade honom papper därifrån utan de var till för honom i sitt arbete. Men också att alla beroendeenheter runt om i landet har olika regler. Frågade honom om han hade en 1ggr iveckan regel, då alla jag känner som träffat honom den dagen fått lov att åka in 1ggr i veckan varav vissa varit med i programmet i flera år, men det förnekade han. Då sa jag att han påverkats av sjuksköterskorna och då blev han skenerad. Innan jag kom dit var det redan bestämt hur ofta jag skulle åka in, spelade ingen roll vad jag sa.

 Alla beroende enheter har väl samma regler, och ska följa socialstyrelsens föreskrifter?

Tack för att jag får skriva här och för att alla ni goa människor finns, kram på er alla