Min husläkare får sparken!

Min nuvarande husläkare kommer att få sparken…  AV MIG!!! Det är inte med glädje som jag tvingas att byta ut min husläkare. I över 15 år har han hjälpt mig med diverse behandlingar, utredningar, tips m.m. och han har aldrig gjort mig besviken. Men nu har det uppstått en situation, där varken han eller jag kan kompromissa.

Min nuvarande husläkare kommer att få sparken…  AV MIG!!! Det är inte med glädje som jag tvingas att byta ut min husläkare. I över 15 år har han hjälpt mig med diverse behandlingar, utredningar, tips m.m. och han har aldrig gjort mig besviken. Men nu har det uppstått en situation, där varken han eller jag kan kompromissa.

Han har i ungefär 10 års tid medicinerat mig med Cocillana-Etyfin mot rethosta. När jag för några dagar sedan i vanlig ordning ringde till mottagningen, för att förnya mitt recept blev jag nekad. Medicinen ifråga är numera narkotikaklassad och därför kommer han inte att skriva ut den till mig igen. Han sade något i stil med, att varje förskrivning av den registreras hos någon myndighet.  Jag svarade att jag hade förståelse för hans rädsla över detta men jag invände, att min konsumtion av Cocillana-Etyfin har varit väldigt låg, endast en flaska 500 ml per år. Men han sade att han inte ville skriva ut den alls numera.

Jag kan inte säga att jag märkt av några särskilt narkotiska effekter hos Etylmorfin (som är den aktiva substansen i Cocillana-Etyfin) genom åren. Förutom att dämpa hostan har den möjligtvis gjort mig lite avslappnad ibland. Kanske har den även förstärkt effekten av mina ångestdämpande mediciner något. Att man kan få ett rus ifall man överdoserar den, det vet jag om. Men det är inte på detta sätt jag har tagit den.

För min del är medicinen absolut nödvändig. På 1990-talet drabbades jag vid två tillfällen av spontan pneumothorax på min högra lunga, vilket innebar att lungan punkterades och kollapsade. Jag vill inte riskera att drabbas av detta igen p.g.a. hosta. Därför kommer jag nu att byta till någon annan husläkare, någon som är villig att skriva ut Cocillana-Etyfin åt mig.