JAG VILL INTE VARA ILLEGAL.

"Paul xxxxxx-xxxx, sökte här idag på psykiatriakuten för att lämna urinprov och önskar intyg på detta:

Urinprovet visar negativt på allt förutom på heroin som urinprovet visar kraftigt utslag på. Paul har även tydliga injektionsmärken i bägge armvecken.

I tjänsten

Vemsomhelst Svensson

Sjuksköterska"

"Paul xxxxxx-xxxx, sökte här idag på psykiatriakuten för att lämna urinprov och önskar intyg på detta:

Urinprovet visar negativt på allt förutom på heroin som urinprovet visar kraftigt utslag på. Paul har även tydliga injektionsmärken i bägge armvecken.

I tjänsten

Vemsomhelst Svensson

Sjuksköterska"

Jag tittade länge på det här dokumentet innan jag la ner det i kuvertet tillsammans med min självskrivna egenremiss, slickade på kuvertet och tänkte på hur sällan man gör det nuförtiden, satte på ett klistermärke och gick till närmsta brevlåda. Där stod jag nästan som en röstande statsminister på valdagen, med blixtrande fotografer, medan valkuvertet långsamt läggs i lådan, så att all media ska hinna dokumentera .

Naturligtvis fanns det inga fotografer på plats, eller ens någon upppmärksamhet överhuvudtaget. Det hela handlade om min tvekan.

Räcker det här? Hur mycket mer dokumenation måste jag med tårar i ögonen gräva fram för att få den medicin som kan ge mig ett värdigt liv och dessutom rädda mig från en alltför tidig död?

Blandmissbruk accepteras ju inte; jag har en vän med ett tungt heroinmissbruk bakom sig, men som lyckades bygga upp sitt liv med hjälp av buprenorfin men som rökt lite hasch för att kunna få sova då och då och som kastades ut från programmet och nu suger kuk för den där jävla förbannade 500-hundringen, dag, efter dag, efter dag…

Har jag ett för tungt så kallat "avancerat blandmissbruk" bakom mig? Får jag plats? Eller måste jag köpa några bollar till för att verkligen bevisa att jag är heroinist?

Jag tar nu en underhållsdos på 4-8 mg buprenorfin, några xanor, lite öl, fram tills jag får svar på min remiss. Ölen och xanoren tar jag bara för att jag inte har råd med två sub om dagen, och jag vill inte ta något mer heroin.

"Du kan ju köpa svart, skit i programmet", "Äh, du vill väl ta tjack eller E ibland", "Du blir slav under staten".

Jag har hört allt det där, men jag orkar inte längre.

JAG VILL INTE VARA ILLEGAL.

Jag vill gå med huvudet högt som en äkta man, slippa stressen, oron, hoten, våldet, som förekommer när jag köper de importerade franska subutextabletterna.

Jag återkommer snart mina vänner, och glöm aldrig att ingen människa ska behöva vara illegal för att hen har blivit beroende av ett preparat, det kan hända alla.

I tjänsten

Paul