Jag en brukare

Hej på dig!
 
I dag är jag ingen brukare, men jag värnar mycket om brukare, och jag glömmer aldrig den tiden, det är på ont och gott allting.
Jag började sent i mitt liv, jag var nog närmare 40 år, då jag för första gången i mitt liv brukade amfetamin. Felet var helt och hållet mitt eget, att jag hamnade där, för det var jag själv som tog beslutet att prova. Dock hade jag träffat en kille, som jag hade känt sedan tidigare, sedan jag var barn, jag trodde att jag skulle kunna hjälpa honom, men i stället så hamnade jag också där.  När jag brukade, så brukade jag endast amfetamin, vilket var bra för mig, på ett sätt, då jag blev så lugn av detta, jag reagerade lite annorlunda än många andra gjorde.

Hej på dig!
 
I dag är jag ingen brukare, men jag värnar mycket om brukare, och jag glömmer aldrig den tiden, det är på ont och gott allting.
Jag började sent i mitt liv, jag var nog närmare 40 år, då jag för första gången i mitt liv brukade amfetamin. Felet var helt och hållet mitt eget, att jag hamnade där, för det var jag själv som tog beslutet att prova. Dock hade jag träffat en kille, som jag hade känt sedan tidigare, sedan jag var barn, jag trodde att jag skulle kunna hjälpa honom, men i stället så hamnade jag också där.  När jag brukade, så brukade jag endast amfetamin, vilket var bra för mig, på ett sätt, då jag blev så lugn av detta, jag reagerade lite annorlunda än många andra gjorde.

Jag är en överaktiv människa, som alltid har haft och har full speed, och när jag då tog detta så blev jag helt plötsligt lugn.
Något jag tyckte var positivt.
Men då det är droger, så följde ju allt annat negativt med också, droger är inte legalt, alltså inte lagligt, sedan kostar det en massa, och de flesta som har använt droger hamnar även i skuldfällan,
samt blir även bostadslösa.

 Jag har varit där och vänt, vägen ner gick ganska fort, men att sedan ta sig upp igen, det var verkligen till att kämpa, och den vägen var något längre.

Eftersom jag själv ställde till mitt liv, alltså gjorde det jag gjorde, så ansåg jag att jag själv skulle rätta till det utan hjälp, vilket jag också gjorde.

Jag har själv rättat till allting, jag bestämde mig bara för att nu slutar jag, och det gjorde jag. Sedan var jag arbetslös ett antal år, men idag arbetar jag, och jag är stolt över mig själv att jag har ordnat allting på egen hand

Har aldrig varit på några behandlingar. Dessa anser jag kan vara bra för de som behöver dessa, men vill man inte, så hjälper inga behandlingar, man måste vilja, samt ha stöd på vägen.  Jag har även hjälpt en god vän, varit hans stöttepelare och vägvisare, till att bli fri från droger.

Jag är så stolt över denna man, han är drogfri, har körkort, har fått arbete, han har klarat allt, med sin egen vilja, samt med min hjälp. Naturligtvis så är jag även glad över att jag själv rättade till mitt liv igen, vilket för mig var en självklarhet.

  Har varit drogfri i ca 8 år, från amfetaminet, jag dricker lite rött vin i bland, och det är också en drog, men den är legal, men kan vara precis lika farlig.

Så just nu arbetar jag med med att minska på rödvinet, detta har samma lugnande effekt på mig som amfetaminet hade.

Men levern är inte lika glad för det röda som jag är, så nu ska jag hitta något annat, som är bättre än det röda.

Fortsättning följer