Homeday’s

Back from the living dead (nåja, halsflussen är borta).

Fy f**n vad sunkigt det är att vara ordentligt sjuk. Nu låter jag som den gnällspik jag ibland faktiskt är, men jag önskar inte min värsta fiende en ordentlig halsfluss med 40 graders feber.

KNOCK OUT..!!

Back from the living dead (nåja, halsflussen är borta).

Fy f**n vad sunkigt det är att vara ordentligt sjuk. Nu låter jag som den gnällspik jag ibland faktiskt är, men jag önskar inte min värsta fiende en ordentlig halsfluss med 40 graders feber.

KNOCK OUT..!!

Att sen handlingsförlamningen drabbade mig 1 dag innan hämtdag på mottagningen reducerade inte direkt mitt tillstånd eller rättare sagt min panik. Det är i sådana här lägen jag hellre hade gått i Malmö (LARO) där jag bor. I stället för Lund (LARO). Hur som helst, efter att ha räknat bort dom flesta alternativen för transport (i alla fall i den omkretsen jag hade ork att gå igenom). Och då taxi mellan Malmö och Lund (ett avstånd på 2 mil) skulle brinna loss på 470 spänn en fredag förmiddag fick jag panik på riktigt.

Sätter mig på stadsbussen och försöker kriga mig till mottagningen. Hoppar av på Hyllie och förstår där, att sätter jag mig på tåget till Lund kommer jag nog inte kunna ta ansvar för mig själv. Och får till slut ta beslutet att ringa till mottagningen och höra med dom vad för alternativ där finns.

Dom förstår min panik (trots att det bara är 8 minuter's tågresa mellan Malmö och Lund) och frågar först om inte ett alternativ är att skippa mina hemdoser över helgen och i stället gå på helgmottagningen!? NEJ, VERKLIGEN INTE!! utbrister jag, det är ett alternativ jag redan gått igenom, och jag kommer bara må sämre om jag vet att jag inte har doser hemma när jag redan är så sjuk som jag är. Och hade det varit ett alternativ hade jag inte stått på min tågstation nu, utan legat hemma i min säng. Som tur är så är min behandlare och det behandlingsteamet den ingår i väldigt bra och jag har bara gott att säga om dom. Så dom panik beställer en sjukresa till mig (ToR).

Vilka änglar!!

Vad en halsfluss kan ställa till det.

 


 

På mottagningen i övrigt råder det positiv stämmning tycker jag. Det har varit mycket prat kring det fria vårdvalet. Man hör än det ena än det andra. Något som jag reagerade på själv (och som stod på infotavlan) var att man fr om den 3/3 reducerar urinprov's kontrollerna med 2/ p vecka i stället för 3/ p vecka på min mottagning. Oavsett varför det händer just nu, så får det ändå ses som ett steg i rätt riktning. Där öppnar inom kort både en mindre mottagning i Helsingborg och ytterligare en ny större mottagning i Lund. Spännande, minst sagt. Personligen tycker jag det är kul att få vara med när förändringar sker.

Jag passade själv på att fråga om det inte kunde vara rimligt för mig att få gå 1/ p vecka i stället för 2/ p vecka som jag har det nu. Jag har länge befunnit mig i en positiv era där mycket saker har hänt (fördelaktligen positiva). Och det hade för mig varit av stor betydelse att få utvecklas mer och mer från kontrollen. (och även om jag inte har ett arbete som länge varit ett kriterie för att få ha "bättre" hämtningsrutiner än 3/ p vecka). så vill jag tro att där finns utrymme för mer bedömmning än så. Det är åtminstone jag ett lysande exempel på. Min behandlare svarade med att det inte alls skulle vara en omöjlighet (med positiv tonart). Dom tar väll upp det på ronden antar jag. Håller mina tummar.

Våren är på ingång och jag ser fram emot den med tillförsikt. Det lär hända mycket på föreningen (skånes brukarförening) och mycket i det privata.

Mitt älskade Malmö FF krossade Degerfors i cupen (och årets första tävlingsmatch) med 7-1! Och hypen kring klubben i år är stoort. Och jag har äntligen möjlighet att kunna hålla mig missbruksfri och följa fotbollen på det sättet jag gjorde förr igen, vilken känsla.

Jag har mina små projekt hela tiden och är nogrann med att hela tiden ha något att se fram emot.

Spännade och roligt. 

En vänn som suttit inlåst på ett LVM dom senaste 5 1/2 månaderna var och hälsade på hemma hos mig i lördags. Skönt att se att ytterligare någon har lyckats ta sig levande från helvetet på jorden!

Sköt om er, och var rädda om varandra.