En liten del till !

Sprita och koka ? Nej! Det behövs inte , du har väl bara hepatit C ? För det har jag med , ungefär så går tongångarna bland dom jag umgås med . Tråkigt och få höra den frasen igen . Nu när dom nu äntligen fick till det ( politikerna som et vårat bästa ?? ) och öppnat ett sprutbyte för våra brukare här i stan . Alltså om man har fyllt 20 vill säga ?. Jag ställer mej ytterst tveksam till egentligen till hela sprut och smittskyddds politiken . Jag är jävligt glad och tacksam ,för dom två läkarna från Skåne som fattade vidden av att inte ge smittskydd till dom som behöver det . Dom stoppade smitt-spridningen , när dom cyklade omkring bland missbrukarna och bytte deras verktyg mot nya . Dom trotsade lagen och blev jagade av polisen för att dom bröt mot den !!

Sprita och koka ? Nej! Det behövs inte , du har väl bara hepatit C ? För det har jag med , ungefär så går tongångarna bland dom jag umgås med . Tråkigt och få höra den frasen igen . Nu när dom nu äntligen fick till det ( politikerna som et vårat bästa ?? ) och öppnat ett sprutbyte för våra brukare här i stan . Alltså om man har fyllt 20 vill säga ?. Jag ställer mej ytterst tveksam till egentligen till hela sprut och smittskyddds politiken . Jag är jävligt glad och tacksam ,för dom två läkarna från Skåne som fattade vidden av att inte ge smittskydd till dom som behöver det . Dom stoppade smitt-spridningen , när dom cyklade omkring bland missbrukarna och bytte deras verktyg mot nya . Dom trotsade lagen och blev jagade av polisen för att dom bröt mot den !! Och dom vann till slut över smittspridningen i det område i Skåne där dom nådde ut .   Jag tror jag tar i när jag säger att det smittades inte över 10 människor där under och sen från lång tid tillbaka ,alltså massor av år . Jag har glömt hur många ? Under tiden i Stockholm så gick det flera epedemier av både hepatit och hiv …..

Och vi står där än idag . Jag som troget åkt och bytt verktygen på brukarföreningen. och jag tackar för det och den tiden . Det fanns smittskydd att tillgå ,sen gjorde någon inbrott på SBf och straffet blev mindre tillgång till smittskydd för samtliga . Lite sarkastiskt kan jag ju tycka just bara angående mindre dagar att hämta smittskyddet på , för man vande sig av med att "lyxa" till det med att nästan varje gång , ha en ny nål när man ska ha i sig skiten . Jag läste ett inlägg från en Moderat från Skåne här på hemsidan . citat : och det är ju inte bara ett smittskydd utan en signal från samhällets sida att bistå till dom människor som har ett behov av det . Det gör det hela mera mänskligt och riktigt att hjälpa de sina och kanske hjälpa dom som går runt och vill inte ha något annat än vård för att dom mår dåligt i deras livs situation. Eller rättare våran , för jag vill också ha rätt till medicin. Men jag är inte berättigad i nuvarande läge till det  så det är bara och knalla på som om man glömt var i från man kom ..Och jag vet inte ens om jag någonsin kommer att få det heller . ? Eller rätt slags medicin och mängd ?medicin?

Men tillbaks till smittskydds läget i Stockholms stad ? Jag tror inte jag är den enda från Södra sidan som inte kommer hitta till St:Göran för och byta gamla smutsiga verktyg . ? Och jag menar i hela landet totalt ? Katastrof ! Det finns väl inget smittskydd att tillgå i landet för utom lite mer helhjärtat försök i Skåne .dom politikerna har ju fattat det här. Inget blir bättre av att narkomanerna ska gå runt och vara sjuka i alla fall vara smittade ..! Men tillbaks hit till Stockholm, så blir rapporten att nu finns det  inget seriöst  smittskydd här heller . Tänk om hela stockholm skulle åka till St:göran ?Eller som det var när jag jobbade på brukarföreningen så kom det folk från stora delar av av hela Sverige.. Ja vi har tagit minst två steg tillbaks i frågan känns det som . Tjingeling  Mvh Kenta