Dum mot din sjukdom

Hej mina vänner.

 

UP!

Dessa urinprov som i framför allt semestertider är något som delar upp vilka utav mina medpatienter (inkl mig) som får jul-ledigt eller inte. Dvs, en standard procedur som skiljer dom skötsamma ifrån dom som inte är så skötsamma.

Har du varit duktig får du lov att i lugn och ro fira din jul och nyår. Har du däremot varit positiv på ditt UP får du helt enkelt förstå att du har misskött din sjukdom (!) och i en redan så ansträngd tid få lov att komma varje dag och tvingas förklara (för nära och kära) att du varit dum mot din sjukdom och därför inte kan åka iväg tillsammans med familj och nära under jul och nyår.

 

Hej mina vänner.

 

UP!

Dessa urinprov som i framför allt semestertider är något som delar upp vilka utav mina medpatienter (inkl mig) som får jul-ledigt eller inte. Dvs, en standard procedur som skiljer dom skötsamma ifrån dom som inte är så skötsamma.

Har du varit duktig får du lov att i lugn och ro fira din jul och nyår. Har du däremot varit positiv på ditt UP får du helt enkelt förstå att du har misskött din sjukdom (!) och i en redan så ansträngd tid få lov att komma varje dag och tvingas förklara (för nära och kära) att du varit dum mot din sjukdom och därför inte kan åka iväg tillsammans med familj och nära under jul och nyår.

 

Du har skött dig Niklas, du får ledigt! Du ska vara stolt över dig själv (säger min behandlare till mig).

 

Jag har svårt att känna mig stolt över mig själv som har fått ledigt under julen.

det är svårt att känna sig stolt över någon annans marginella skillnad.

det blir svårt att kunna se min behandlare i ögonen när jag nästa vecka kanske inte har varit lika tursam och snabbt blir katigoriserad som en annan patient, då mitt urinprov plötsligt skvallrar om något annat.

 

Om jag ska vara ärlig, det ända jag känner är tacksamhet til mig själv som orkar behandlas under dessa skiljeformerna. Och skam inför mina medpatienter som (borde) titta snett på mig med den välfyllda bruna påsen.

 

God fortsättning.