“Drogfritt” till varje pris eller en saklig debatt

Jag har läst Ted Goldbergs bok ”Legalisera narkotika? Ett debattunderlag?” Jag hoppas titeln inte skrämmer bort de som borde läsa den.

Som anhörig tänkte jag med hjärtat. Boken vidgade mina vyer för sammanhang man inte egentligen ser som ”narkotikarelaterat”. Det debatteras, på nätet, i media. Mest hörs de som förespråkar ”ett drogfritt samhälle”. Visst, men inte på bekostnad av alla de som dör pga av den fanatiska inställningen. Gissa om inte min son skulle ha velat vara drogfri. Han var ju inte bara beroende av opiater utan också av andras välvilja och behandling, en misshandel man kallade vård. Och som inte har förändrats sedan han avled. Goldberg tar i boken upp och analyserar på ett sätt som ger fog för de hårda orden.

Jag skulle vilja byta ut den paroll om ett narkotikafritt samhälle, man gömmer sig bakom för att slippa se verkligheten, mot ett samhälle fritt från utnyttjande och förtryck.

Jag har läst Ted Goldbergs bok ”Legalisera narkotika? Ett debattunderlag?” Jag hoppas titeln inte skrämmer bort de som borde läsa den.

Som anhörig tänkte jag med hjärtat. Boken vidgade mina vyer för sammanhang man inte egentligen ser som ”narkotikarelaterat”. Det debatteras, på nätet, i media. Mest hörs de som förespråkar ”ett drogfritt samhälle”. Visst, men inte på bekostnad av alla de som dör pga av den fanatiska inställningen. Gissa om inte min son skulle ha velat vara drogfri. Han var ju inte bara beroende av opiater utan också av andras välvilja och behandling, en misshandel man kallade vård. Och som inte har förändrats sedan han avled. Goldberg tar i boken upp och analyserar på ett sätt som ger fog för de hårda orden.

Jag skulle vilja byta ut den paroll om ett narkotikafritt samhälle, man gömmer sig bakom för att slippa se verkligheten, mot ett samhälle fritt från utnyttjande och förtryck.

Goldberg beskriver också svårigheterna med den situation vi har idag. Så till alla debattörer och beslutsfattare: Läs boken och begrunda. Sedan kan ni bättre debattera och ta beslut.