Minnesdagen i Lund 2016 – “Tårar och politik när bortgågna vänner hedrades”

För drygt en vecka sen höll Skånes Brukarförening sin 6:e minnesdag i Lund – det blev en värdig och fin dag. Roligt att se en del som inte varit med tidigare – men vi har alla mist någon. En hel del känslor detta året då en deltagare miste sin nära anhörig bara någon dag innan minnesdagen. En kamrat till många i Lund. 

Vi inledde med att säga att världen över står det just den 21 juli massor av brukargrupper som mist vänner och anhöriga. Det blir en form av solidaritet när man vet att många andra hedrar sina bortgågna på samma dag. Erik, prästen som är så schysst och ställer upp läste och sade några passande ord om att vi alla behöver varandra.

För drygt en vecka sen höll Skånes Brukarförening sin 6:e minnesdag i Lund – det blev en värdig och fin dag. Roligt att se en del som inte varit med tidigare – men vi har alla mist någon. En hel del känslor detta året då en deltagare miste sin nära anhörig bara någon dag innan minnesdagen. En kamrat till många i Lund. 

Vi inledde med att säga att världen över står det just den 21 juli massor av brukargrupper som mist vänner och anhöriga. Det blir en form av solidaritet när man vet att många andra hedrar sina bortgågna på samma dag. Erik, prästen som är så schysst och ställer upp läste och sade några passande ord om att vi alla behöver varandra.

Stort tack för att han kommer och vill vara med på minnesdagen. Det uppskattar vi.
Tack till alla som kom!

Detta året var vi lite fler än vanligt – någon hade gitarr med sig och några satt kvar och pratade en längre stund. En bra dag trots det tråkiga tillfället.

Artikel ur Sydsvenskan: http://www.sydsvenskan.se/2016-07-21/tarar-och-politik-nar-bortgangna-vanner-hedrades

Bilder från dagen längst ner.