Minnesdagen 21/7 kl. 1300 – Lunds Stadspark.

Torsdag nästa vecka, den 21 juli kl.13.00, uppmärksammar ví den internationella brukardagen/minnesdagen för kamrater som gått bort under året.

Dagen är viktig eftersom det är vår egen dag som görs över hela världen av många andra brukarföreningar. En dag för att minnas och skänka familjemedlemmar, goda vänner och kamrater som inte finns längre en tanke. Dom är värda att man visar dom den respekten.

Det är också en dag då vi markerar mot en narkotikapolitik som kunde förts på ett mindre moraliserande och ett mer skadelindrande sätt. En del av dödsfallen hade troligtvis gått att förhindra, bl.a. genom ett snabbt klartecken för naloxon. En enkel, ofarlig åtgärd som behöver komma igång så fort som möjligt för att  rädda unga liv.

internationella_brukardagen.jpg

Torsdag nästa vecka, den 21 juli kl.13.00, uppmärksammar ví den internationella brukardagen/minnesdagen för kamrater som gått bort under året.

Dagen är viktig eftersom det är vår egen dag som görs över hela världen av många andra brukarföreningar. En dag för att minnas och skänka familjemedlemmar, goda vänner och kamrater som inte finns längre en tanke. Dom är värda att man visar dom den respekten.

Det är också en dag då vi markerar mot en narkotikapolitik som kunde förts på ett mindre moraliserande och ett mer skadelindrande sätt. En del av dödsfallen hade troligtvis gått att förhindra, bl.a. genom ett snabbt klartecken för naloxon. En enkel, ofarlig åtgärd som behöver komma igång så fort som möjligt för att  rädda unga liv.

Här i Sverige uppmärksammar Svenska Brukarföreningen dagen genom en aktion på "Plattan" där man kommer att dela ut naloxon. Stockholms Brukarförening har sitt arrangemang, Göteborg Bf har sitt. 

2009 – 10 deltog vi i minnesdagen i Köpenhamn, sedan dess har vi gjort det varje år på hemmaplan vid trädet vi fick av Lunds kommun.

Vi brukar ha en präst som säger eller läser några lämliga ord, vi lägger en blomma –   det är sen öppet för vem som helst att lufta sina känslor genom att säga, läsa eller spela något. Det behöver inte vara så komplicerat, vi tänker på kamrater som gått bort och umgås en stund… Efteråt bjuder vi som vanligt på fika.
 

                             Varmt Välkomna!

Mer info om Brukardagen: http://www.svenskabrukarforeningen.se/node/7582

Ps.är det någon som väldigt gärna vill delta men just den dagen har lite dålig ekonomi så hör av er så fort som möjligt så kan föreningen ev. stå för en tåg eller bussbiljett. Ds.

 

 

 

.