Har polisen inget bättre att göra än att eskortera ambulanser?

Två män kommer in och byter verktyg. En kvart senare återkommer en av dem och larmar om att kompisen tagit en överdos och ligger en bit bort i Slakthusområdet, blå i ansiktet och utan att andas.

Jag ringer efter ambulans och skyndar mig dit för att kolla att de som är på platsen ger honom hlr. Då visste jag inte att det var min vän Stefan Bergin som hjälpte honom. Stefan är traumasjuksköterska och har arbetat som ambulanssjuksköterska i Californien.

Han som överdoserade hade inte bara tagit en överdos. Då medvetslösheten slog till hade han fallit handlöst på skallen ca 1.5 m. Hade stora blödande skador i bakskallen och andades snörvlande, kanske 2 andetag/minuten. Mao fara för både skall och nackskador.

Tur för honom att det var Stefan, som förstod allt detta, som var på plats och hjälpte till.

Två män kommer in och byter verktyg. En kvart senare återkommer en av dem och larmar om att kompisen tagit en överdos och ligger en bit bort i Slakthusområdet, blå i ansiktet och utan att andas.

Jag ringer efter ambulans och skyndar mig dit för att kolla att de som är på platsen ger honom hlr. Då visste jag inte att det var min vän Stefan Bergin som hjälpte honom. Stefan är traumasjuksköterska och har arbetat som ambulanssjuksköterska i Californien.

Han som överdoserade hade inte bara tagit en överdos. Då medvetslösheten slog till hade han fallit handlöst på skallen ca 1.5 m. Hade stora blödande skador i bakskallen och andades snörvlande, kanske 2 andetag/minuten. Mao fara för både skall och nackskador.

Tur för honom att det var Stefan, som förstod allt detta, som var på plats och hjälpte till.

Ambulansen kommer… och polisen.

Därför lämnar man bekanta som överdoserar (hans kompis försvann snabbt efter att ha sett till att han fick hjälp), eftersom att man – om man står kvar och inväntar hjälpen- riskerar att bli både visiterad och medtagen på up.

När ska Sverige värdera vår överlevnad tillräckligt mycket för att kunna göra avkall på polisutryckningar på överdoser?

Nåväl; Dagens hjälte är Stefan Bergin!