Besök om HCV.

Skånes Brukarförening hade ett bra besök och en intressant diskussion om Hepatit C i slutet av okt. Handlade bland mycket annat om vad man kan göra för att få ut info om nya medicinerna och att det nu är en lite lättare och kortare behandling att gå igenom jämfört med tidigare. Allt sådant är rätt bra att ha information om.

Går man och oroar sig är det all idé att snacka med läkare – antingen man går på substitutionsmottagning och pratar med dom eller man helt enkelt ringer upp på närmaste infektionsmottagningen och pratar med dom själv.

besok_om_hcv.jpg

Skånes Brukarförening hade ett bra besök och en intressant diskussion om Hepatit C i slutet av okt. Handlade bland mycket annat om vad man kan göra för att få ut info om nya medicinerna och att det nu är en lite lättare och kortare behandling att gå igenom jämfört med tidigare. Allt sådant är rätt bra att ha information om.

Går man och oroar sig är det all idé att snacka med läkare – antingen man går på substitutionsmottagning och pratar med dom eller man helt enkelt ringer upp på närmaste infektionsmottagningen och pratar med dom själv.

Bra stödgrupper, information och utbildningsmöjligheter för brukare och även personal finns här(flesta vet väl det vid detta laget, men ändå) – kan ju vara bra hålla ett öga på Brukarakademin om man är intresserad av utbildning  så man kan utbilda andra kamrater i sin tur. Köra lite peer – to – peer:)

https://www.facebook.com/LiverOrDie/

http://www.hepatitportalen.se/

http://www.hepatitportalen.se/utbildning