Se upp med ny billig nätdrog som liknar bensodiazepiner – UPDATE MED BILDER

Det har kommit till vår kännedom genom flera brukare att det säljs en ny form av nätdrog i Stockholm, väldigt lik bensodiazepiner, och som kan vara extra farliga om de tas i samband med andra bensodiazepiner eller heroin.

Det här är vad vi vet.

Substansen det handlar om är Flubromazolam och säljs på olika svensk webbsidor i pulverform. Någon självstansar sedan hemmagjorda tabletter av pulvret och säljer dem vidare i olika styrka och färger.

Det har kommit till vår kännedom genom flera brukare att det säljs en ny form av nätdrog i Stockholm, väldigt lik bensodiazepiner, och som kan vara extra farliga om de tas i samband med andra bensodiazepiner eller heroin.

Det här är vad vi vet.

Substansen det handlar om är Flubromazolam och säljs på olika svensk webbsidor i pulverform. Någon självstansar sedan hemmagjorda tabletter av pulvret och säljer dem vidare i olika styrka och färger.

  • Gröna = 0,25mg
  • Färginfo saknas = 0,50mg
  • Rosa = 1mg
  • Orange = 1,25mg
  • Blåa = 1,5mg
  • Färginfo saknar = 1.75mg

Det finns också en liknande substans som ofta förväxlas med Flubromazolam som heter Flubromazepam. Dessa finns i doserna 1mg (tjocka ljusblåa med svarta prickar, söta i smaken), 2mg (ser ut som Iktorivil men tjockare och porösa) och 5mg (ska vara oranga till färgen). Ska även finnas till försäljning i doserna 8, 10, samt 12 mg.

Flubromazolam kan vara direkt dödlig tillsammans med intag av tex Imovane och de är oerhört lätta att överdosera på tillsammans med små mängder heroin och/eller alkohol. Även farliga för personer vana vid bensodiazepiner och som blandar olika substanser.

Många beskriver tabletterna som väldigt potenta (aktiv redan vid 250-300uq) och rapporterar att de mår dåligt i flera dagar efteråt (halveringstid på 106 timmar), och även att kompisar drabbats av medvetslöshet under långa perioder.

Priset ligger på ca 2-3kr/st.

Snälla, ta det försiktigt

och använd hellre beprövade äldre substanser än dessa nya grejor,

där du inte vet vad du får!

Har du en bild på dessa tabletter? Skicka oss den så vi kan uppdatera vår varning. Använd e-postadress info@svenskabrukarforeningen.se

Uppdatering (141212): Nu finns bilder på tabletterna nedanför. Klicka för större upplösning.

Uppdatering (150327): Ny varning från polisen i Nyköping att inte blanda Flubromazolam med andra preparat då det kan vara dödligt.

Uppdatering (150328): Vi har fått reda på att Flubromazolam även säljs som kapslar, förutom tabletter, av en butik som säljer nätdroger.

Uppdatering (150416): Vi har fått en ny bild på kapslarna med flubromazolam inskickad till oss.

Uppdatering (150512): Här är två nya bilder på flubromazolam från en ny svensk leverantör som säljer i 1mg tabbar (blåa). Även en gammal leverantör har bytt utseende på sina 1,5mg (vita). Varning för dessa vita på 1.5mg då det är på tok för mycket och dom bara smulas sönder om du försöker dela dem.

Uppdatering (150616): De vita pillren på den sista bilden cirkulerar f.n. i Värmland.

Bilder (klicka för större upplösning):