SVT Aktuellt: Danmark och Norge satsar på Naloxon

Positiv inslag i dagens Aktuellt.

Både Danmark och Norge satsar på en nässpray som motverkar heroinöverdoser.

I Norge ska de i slutet av året ta fram en nässpray som motverkar heroinöverdoser. Tanken är att den ska delas ut till personer nära missbrukare. I Danmark pågår ett liknande projekt sedan ett halvår tillbaka och det svenska Socialdepartementet följer utvecklingen noga.

I Sverige avvaktar man…

Läs även inslaget om Niklas som räddades av Naloxon i Danmark.

Positiv inslag i dagens Aktuellt.

Både Danmark och Norge satsar på en nässpray som motverkar heroinöverdoser.

I Norge ska de i slutet av året ta fram en nässpray som motverkar heroinöverdoser. Tanken är att den ska delas ut till personer nära missbrukare. I Danmark pågår ett liknande projekt sedan ett halvår tillbaka och det svenska Socialdepartementet följer utvecklingen noga.

I Sverige avvaktar man…

Läs även inslaget om Niklas som räddades av Naloxon i Danmark.

140609: I samband med vårt seminarium i onsdags uttalade sig narkotikapolisen Lennart Karlsson sig positiv till att svensk polis ska få börja bära med sig motgiftet Naloxon. Nu uppmärksammas det i media.