1177.se – Gemensam webbplats för sjukvårdsrådgivning

1177 och Vårdguiden har gått samman och heter numera 1177 Vårdguiden.

Det innebär att 1177 Vårdguiden är hela Sveriges samlingsplats för information och tjänster inom hälsa och vård. Adressen till den gemensamma webbplatsen är 1177.se. Telefonnumret för sjukvårdsrådgivning är samma i hela landet, 1177.

Vad innebär samgåendet för dig som bor i Stockholms län?

Nytt, enklare nummer. Om du behöver sjukvårdsrådgivning eller allmän information om vården ringer du i fortsättningen numret 1177 (elvasjuttisju). Du får prata med samma sjuksköterskor som tidigare. Numret fungerar över hela Sverige – så oavsett om du är hemma eller bortrest behöver du bara ett telefonnummer.

1177 och Vårdguiden har gått samman och heter numera 1177 Vårdguiden.

Det innebär att 1177 Vårdguiden är hela Sveriges samlingsplats för information och tjänster inom hälsa och vård. Adressen till den gemensamma webbplatsen är 1177.se. Telefonnumret för sjukvårdsrådgivning är samma i hela landet, 1177.

Vad innebär samgåendet för dig som bor i Stockholms län?

Nytt, enklare nummer. Om du behöver sjukvårdsrådgivning eller allmän information om vården ringer du i fortsättningen numret 1177 (elvasjuttisju). Du får prata med samma sjuksköterskor som tidigare. Numret fungerar över hela Sverige – så oavsett om du är hemma eller bortrest behöver du bara ett telefonnummer.

Det betyder också att det finns mycket mer information att hitta på webbsidan då information slagits samman och uppdaterats med innehåll som kan vara intressant för många av er.

På sajten finns också alla kontaktuppgifter till vården från alla landsting, såväl som information om patientföreningar, som telefonnummer, telefontider, kartor, beskrivningar av mottagningar och mycket mer.