Rapport från stormötet

Lite sent men här kommer en sammanfattning om senaste mötet vi hade med Berne Stålenkrantz här uppe i Sundsvall 23 oktober.

De kom bra med folk ca 20 st va de nog som mest. Mycket kul att se att de nådde ut denna gång.

Vi pratade om allt möjligt men mycket om att vi ska försöka organisera oss bättre, men också om att verka i det lilla, inte göra allt för stort. Man behöver inte ha boeenden och en jättelokal utan vi ska först o främst samla in så många fallbeskrivningar som möjligt så vi har lite kött på benen.

Där har vi ett personligt ansvar att vi skriver, hur just du blivit orättvist behandlad eller varje gång du känner dig kränkt. En fallbeskrivning behöver inte vara en hel novell, men så mycket fakta som möjligt, gärna datum o vem som kränkt dig o hur.

Lite sent men här kommer en sammanfattning om senaste mötet vi hade med Berne Stålenkrantz här uppe i Sundsvall 23 oktober.

De kom bra med folk ca 20 st va de nog som mest. Mycket kul att se att de nådde ut denna gång.

Vi pratade om allt möjligt men mycket om att vi ska försöka organisera oss bättre, men också om att verka i det lilla, inte göra allt för stort. Man behöver inte ha boeenden och en jättelokal utan vi ska först o främst samla in så många fallbeskrivningar som möjligt så vi har lite kött på benen.

Där har vi ett personligt ansvar att vi skriver, hur just du blivit orättvist behandlad eller varje gång du känner dig kränkt. En fallbeskrivning behöver inte vara en hel novell, men så mycket fakta som möjligt, gärna datum o vem som kränkt dig o hur.

Skriv ner minsta kränkning. Allt från att en viss person ska kommentera varge hämtning och att du har för hög dos till att de vägrar skicka veriferingar till ackrediterat labb, Uppsala el skl, det ä våran rätt.

Sen när vi får några st så hjälper vi till att anmäla dem till tex socialstyrelsen.

Sen tycker jag att alla som har tillgång till dator att gå in på brukarföreningen Stockholm o läsa stadgarna för vad vi står för, vi är iaf inte en kamratförening som träffas för att fika o skvallra.

Vi måste också komma ihåg att de finns mycket folk som inte har tillgång till dator och nät. Så vi ska göra några mer snygga och mer fakta plansher som vi sätter upp på kliniken slinken efs där de ändå är mycket folk.

Nytt årsmöte är planerat den 11e december då blir det dags för val av styrelse m.m. Vi pratade också om att ha nåt möte på torget i samband med mötet där vi ska prata om våran sitution i Sundsvall. 

Vi hoppas på en bra uppslutning denna gång med.

Berne kommer delta så det blir en bra sak=)

 

Mikael Bohlin och Jörgen Bjarnevi för Sundsvalls Brukarförening