Norsk polis varnar för nytt starkt amfetaminpreparat

Norska Kripos varnar för ett nytt, starkt amfetaminpreparat och de anser att kriminella, vietnamesiska nätverk ligger bakom införseln av den nya sorten metamfetamin, som inte tidigare tagits i beslag i Norge.

Medan vanliga beslag av amfetamin har en genomsnittlig styrka på 30 procent är styrkan i den här nya sorten uppmätt ända till närmare 98 procent, rapporterar NTB.

Norska Kripos varnar för ett nytt, starkt amfetaminpreparat och de anser att kriminella, vietnamesiska nätverk ligger bakom införseln av den nya sorten metamfetamin, som inte tidigare tagits i beslag i Norge.

Medan vanliga beslag av amfetamin har en genomsnittlig styrka på 30 procent är styrkan i den här nya sorten uppmätt ända till närmare 98 procent, rapporterar NTB.