”Praktiserande” politiker på Pride

Politiker från Stockholms län kommer "praktisera" i Beroendecentrum Stockholms tält i Pride Park.

Under parollen Sex, NO Drugs & Rock'n'Roll deltar Beroendecentrum Stockholm för sjätte året i rad i Stockholm Pride. I år får de även förstärkning av politiker från Stockholms län med ett särskilt intresse för HBTQ-frågor och beroendevård som vill ”praktisera” i deras tält i Pride Park.

Välkommen att träffa praktiserande politiker som finns i tältet under kvällstid:

Politiker från Stockholms län kommer "praktisera" i Beroendecentrum Stockholms tält i Pride Park.

Under parollen Sex, NO Drugs & Rock'n'Roll deltar Beroendecentrum Stockholm för sjätte året i rad i Stockholm Pride. I år får de även förstärkning av politiker från Stockholms län med ett särskilt intresse för HBTQ-frågor och beroendevård som vill ”praktisera” i deras tält i Pride Park.

Välkommen att träffa praktiserande politiker som finns i tältet under kvällstid:

  • Onsdag 31 juli – Håkan Jörnehed (v)
  • Torsdag 1 augusti – Birgitta Rydberg (fp)
  • Fredag 2 augusti – Stefan Bergström (c)
  • Lördag 3 augusti – Johan Sjölander (s)

Genom folkhälsoundersökningar vet man att HBTQ-gruppen har en hög alkohol- och droganvändning i förhållande till befolkningen i stort. HBTQ-gruppen upplevde också att de inte fick ett bra bemötande och förståelse för sin situation i den befintliga vården. Det var därför som man valde att 2006 starta Beroendemottagningen HBT som certifierades av RFSL.

– Vi är glada och stolta att åter välkomnas till Skandinaviens största Pride-festival. På Stockholm Pride i år fortsätter vi att på ett inbjudande och lekfullt sätt sätta fokus på vanor och effekter av alkohol och droger, säger Johan Franck, verksamhetschef på Beroendecentrum Stockholm.

Beroendecentrum Stockholms tält i Pride Park, är i år beläget på Östermalms IP.