Positiv på opiater, igen!

Så, nu åter igen, för ca två veckor sedan, fick jag ett samtal när jag var på jobbet, av min soc. Vill poängtera att efter mitt förra positiva resultat på opiater så bad jag om att få lämna urinprov på krukis, där de kan verifiera proverna, eftersom jag inte litade på stickorna.

Så, nu åter igen, för ca två veckor sedan, fick jag ett samtal när jag var på jobbet, av min soc. Vill poängtera att efter mitt förra positiva resultat på opiater så bad jag om att få lämna urinprov på krukis, där de kan verifiera proverna, eftersom jag inte litade på stickorna.

En vecka tidigare hade mitt verifierade prov visat ett positivt resultat på opiater och buprenorfin, hon hade fått ett samtal från bandhagshemmet som precis hade fått tillbaka mitt provsvar (en vecka för sent, folket på krukis hade varit sjuka och bortresta), jag skulle omedelbart åka till maria vid mariatorget för att lämna ett urinprov, om det visade att jag var positiv så skulle jag bli utslängd från stället där jag bor, och antagligen bli tvungen att flytta hem till morsan, en polare eller härbärge. Efter detta samtal så blev jag fly förbannad, hur fan är det möjligt, att jag kan visa ett positivt resultat på både buprenofrin och opiater?!

Ringer till morsan, förklarar som det ligger till, hon tror mig som tur är, finns inget jobbigare än att bli misstrodd, till och med min soc tror mig, hon vet om min inställning, folket på kontoret tror mig, det vet om att jag vill bli helt nollad på cannabis för att sedan få flytta tillbaka till min bostad. Varför skulle jag då riskera att proppa i mig heroin eller morfin plus lite sub på det, jag menar, jag lämnar ju urin prov på måndagar och torsdagar, en annan rolig sak var att värdena tydligen var otroligt låga, 0.4 på bup och 78 på opiater, men kommer tillbaka till det senare.

Såå, jag åker in till Maria, efter en liten diskussion på kontoret om hur fan detta är möjligt, kan någon ha drogat mig? Kan vitaminerna jag börjat käka visa utslag? Många tankar inga svar. Går in, och får vänta i en timma innan en sjukskötare kommer och frågar om det är dags att lämna urin prov, visst säger jag, går in, lämnar, negativt. Samma visa igen säger jag, fattar inte hur det är möjligt.

Kommer tillbaka ”hem” till bandhagshemmet, misstroende blickar från personalen, ”han smyg- knarkar” ber om att få kolla på mina tidigare prover, men min kontakt person kommer först imorgon så får vänta. Bedyrar min oskuld, men vad hjälper det, proverna visar ju något annat.

Går in på mitt rum, och ringer krukis, förklarar som det ligger till, och ber personen jag pratar med att kolla upp mina tidigare urinprov som jag lämnat där, samt hur höga mina värden var på det senaste jag lämnade, han ska göra det och återkomma.

Nu kommer det läskiga, efter 3 timmar ringer personen tillbaka, han börjar med att säga ” vi har bara pratat en gång idag, det här samtalet vi har nu, kommer jag neka till döden att vi har haft”, okej säger jag (vafan nu då?)

Han börjar med att säga att värdena jag visat är så pass låga att det bara skulle kunna vara så efter ca 10 dagar, på måndagen så var jag nollad, och på torsdagen visades dessa värden.  Okej?

Efter det säger han att om proverna är så pass låga, så ska man räkna på maskins fel, tydligen så har personalen på krukis blivit informerade om just detta av företaget som gör maskinerna, men man får absolut inte meddela klienterna om detta, då det kan skapa uppståndelse. Helt sjukt tänker jag, så det här har hänt tidigare, för andra? Det kan ju verkligen göra så att folk får en ursäkt till att gå ut och köra på igen.

En dag går, och jag beslutar mig för att ringa Lasse, den ansvariga för urinprover på krukis. Förklarar som det ligger till, han låter förstående men lite uppretad, men vafan det står ju på alla papper att du är negativ? Va säger jag, på bandhagshemmet där jag bor så säger dom annat, var ju till och med nära på att bli utslängd. Han blir mer uppretad
– nejnej, säger han, du är negativ, för att klassas som positiv på opiater ska du ha ett gränsvärde på 600, du har 78, och på buprenorfin 10, du har 0.4. Maskinerna kan diffa, men du är 100% negativ.

Kommer tillbaka till bandhagshemmet, de hade tolkat testet fel från första början, får massa ursäkter från olika personal, skönt, för stunden. Men i efterhand bara sorligt, hur många har det här hänt för? Jag gav inte upp, men möjligheten att andra gjort det är stor.