Att bli misstrodd.

Bor på bandhagshemmet, för tillfället, eftersom jag blev utslängd från mitt referensboende pga av ett längre användande av bens och röka, som uppdagades. Har en spärrtid på en månad, sen får jag komma tillbaka, bor just nu med tungt medicinerade människor, som oftast går runt som zombies i sin egen värld. Tur att jag har det här jobbet, så spenderar inte så mkt tid där, men igår hände en riktigt märklig sak, vill poänktera att jag har bestämt mig, ska vara ren i minst ett år, till en början.

Kom dit ifrån jobbet runt 17.00, eftersom det serveras middag vid den tiden. Vet att man lämnar urinprov måndagar och torsdagar, så kom dit med en stor blåsa och sa till personalen att jag blev tvungen att lämna urin prov nu, annars skulle jag spricka.

Bor på bandhagshemmet, för tillfället, eftersom jag blev utslängd från mitt referensboende pga av ett längre användande av bens och röka, som uppdagades. Har en spärrtid på en månad, sen får jag komma tillbaka, bor just nu med tungt medicinerade människor, som oftast går runt som zombies i sin egen värld. Tur att jag har det här jobbet, så spenderar inte så mkt tid där, men igår hände en riktigt märklig sak, vill poänktera att jag har bestämt mig, ska vara ren i minst ett år, till en början.

Kom dit ifrån jobbet runt 17.00, eftersom det serveras middag vid den tiden. Vet att man lämnar urinprov måndagar och torsdagar, så kom dit med en stor blåsa och sa till personalen att jag blev tvungen att lämna urin prov nu, annars skulle jag spricka.

Går in på toaletten, kissar i koppen medans personalen står och kollar på, i rummet bredvid, vet att jag fortfarande är positiv på thc, iaf enligt deras stickor… Standard är att lägga i en multi sticka, som testar de vanligaste drogerna, och det gör hon såklart också, till min STORA förvåning är jag positiv på MORFIN (och thc), vill poänktera att jag enbart vid ett fåtal tillfället tagit morfin, rökt heroin en gång, när jag var riktigt svängd på bens, har aldrig varit något som lockat, konstigt nog…

– Jaha, du är positiv på morfin här ju, säger personalen. Jag är väldigt snabb på att säga att jag vill att hon stoppar ner en till sticka, eftersom jag vet att de inte är 100 procentiga, den multi stickan visar också ett positivt resultat, hon stoppar ner en singel sticka på morfin, likaså är den positiv, och en till singel sticka, den också positiv… Har inte rört någonting sen den 24 Januari säger jag, hon säger att hon tror mig, men hennes ögon säger nått annat ” du kanske har blivit i lurad något”, säger hon.

Hon säger att jag ska åka in till Krukis, för verifikation, där kör dom nämligen inte på stickor, utan i maskin. Hon ringer dit, men tyvärr så är det fullt där hela kvällen, känner hur jag mår sämre och sämre, börjar tänka i helt sjuka banor ” tänk om någon här har lagt i nått skit i min mat, tänk om någon på jobbet har gjort något, tänk om mina magnesium tabletter jag börjat äta kan visa positivt utslag eller valmo mackan jag käkade tillsammans med min lunch på jobbet etc, även fast jag vet, att så inte är fallet, iaf att ingen på jobbet gjort något”… Så hon ringer till maria capio akut avdelning, där har de såklart tid, men kör också på stickor, känner mig riktigt nervös, men åker såklart dit ändå, att bli utslängd för något jag inte gjort, och att spärrtiden på mitt referensbonde blir uppskjutit ännu en månad finns inte på min världskarta. Åker från bandhagen, det sista personalen säger är ” ta med dig kalsonger och strumpor, kan vara skönt att byra imorgon när du vaknar”.

Kommer in till maria, säger som det är, såklart att de inte tror mig, inte första gången de hör en histora som denna. Får gå in och prata med en sjuksköterska, hon tar blodtryck och frågar mig några frågor, sen får jag gå ut och vänta på att lämna urinprov. Efter ett tag så undrar jag varför det tar sådan tid, tydligen så kunde jag lämna urinprov när som helst, men trodde att det var doktorn som skulle ta det, hur som helst så går jag och sjuksköterskan in, jag är kissnödig, kissar i koppen, hon stoppar ner en multisticka, fast av ett annat märke, plus en tramadol sticka… 

Väntar, väntar, BOOM, negativ på allt! 

Åker tillbaka till bandhagshemmet, går in med ett stort leende, “sa ju det”…ingen övernattning på maria, ingen spärrtid på ytterligare en månad, livet leker.

Men imorrse när jag vaknar och ska gå ner å käka frukost, ser jag att personalen som jobbar morgon passet kollar lite konstigt på mig, slänger i mig frukosten och ska gå upp för att byta om till arbetskläderna, då säger dom att vi ska prata lite, okej säger jag.

Sätter mig i rummet, föklarar hur det ligger till, jag har ju bestämt mig, vill inte gå tillbaka till det här destruktiva, men de föklarar att de måste ju gå efter sina stickor, jag var ju ändå positiv på 4 stycken, jag säger att det är skit jobbigt att inte bli trodd, jag lämnade ju negativt på maria, drar även upp det här med valmomackan jag käkade, men de säger att det bara är en myt (finns bevis på att det faktiskt har visat utslag), “vi måste ju faktiskt ringa din soc och meddela det här”, visst säger jag, pratar lite mer med dem, för att sen röra mig mot jobbet, men innan jag går iväg, så piper jag förbi chefens kontor..

Går in där, förklarar som det ligger till, han avslutar med att säga “okej, men gör inte om det bara, det gick ju bra den här gången, du får ju stanna kvar, men nästa gång kanske du inte har lika stor tur”

Någon som varit med om liknande saker? eller hört någon som varit? frustrerande att inte bli trodd, mkt frustrerande, men huvudsaken är väl att jag vet, att jag inte gått på och använt, det måste ju ändå vara huvudsaken!