Veckorapport från Hudiksvalls Brukarförening

Lisa och Annelie har arbetat fram en folder för Hudiksvall, berättat lite om oss själva, att tankarna på att starta kom då en vän dog i väntan på hjälp. vi berättade även om organisationen och vad vi tänker börja att arbeta mot för mål. Detta för att folk ska få veta vilka vi är och vad vi står för.

Foldern ska lämnas på social kontoret, beroendecenter, hälsocentraler, sjukhuset, polisen mf.
vi planerar att stå utan för kommnu och landstingsmöten och dela ut våran brochyr. Vi måste presentera oss innan vi söker pengar så dom vet vilka vi är och vilka mål vi jobbar för.

Lisa och Annelie har arbetat fram en folder för Hudiksvall, berättat lite om oss själva, att tankarna på att starta kom då en vän dog i väntan på hjälp. vi berättade även om organisationen och vad vi tänker börja att arbeta mot för mål. Detta för att folk ska få veta vilka vi är och vad vi står för.

Foldern ska lämnas på social kontoret, beroendecenter, hälsocentraler, sjukhuset, polisen mf.
vi planerar att stå utan för kommnu och landstingsmöten och dela ut våran brochyr. Vi måste presentera oss innan vi söker pengar så dom vet vilka vi är och vilka mål vi jobbar för.

Vi har lämnat Svenska Brukarföreningens brochyr och “Liver or Die” på opiatmotagningen, samt delat ut undersökning om motagningen. Detta väckte stor nyfikenhet och lite oro hos personalen tror ja, som har frågat mycket. Har även frågat om vi får sätta upp posters på motagningen. Personalen skulle ta detta med sin chef. Väntar på svar. I sjukhusets entre har vi satt upp en poster om att vi startat och vart intresserada medlemar kan vända sig.

Igår onsdag var vi och presenterade oss för härbergets styrelse. Dom gillade det dom hörde och blev väldigt nyfikna på ett sammarbete. Dom skulle diskutera möjligheten att nyttja deras lokaler, datorer mm. Det lät väldigt bra och trodde att vi kunde tillföra deras organisation mycket. Vi tackade för att dom tog sig tid att lyssna på oss och dom skulle ringa oss senare för ett svar.

Vi fick även en förfrågan om att komma och berätta om Brukarföreningen för deras volentär arbetare, vilket vi självklar tackade ja till.

Vi hade även ett inplanerat möte för medlemar om press hantering. Alla skulle få vara med på tidningens intervju och bidra, viktigt att ha med någon som ha fått tillbaka barn, jobb och bostad. En av medlemarna tog själv eget initiativ och pratade med tidningen, detta känndes inte helt okej. personen är okänd i kommunen och har haft medicinen i några månader. Ska han ensam få representera en hel grupp? Sen försvann möjligheten för oss andra, då tidningen tyckte att frågan var mättad. Våran personliga kontakt med sandy på tidningen kändes kantstött och hon ville träffa honom ensam. vad hände? vi tog upp frågan med den medlemen tre gånger, som lovade att vi pratar vidare på mötet och då alla får vara med att tycka. Vi hade önskat en debatt i tidningen, men detta var inte möjligt, men helt plötsligt skulle detta bli en debatt med en erfaren motpart. Blev vi spelade av tidningen? Allt kom till våran kännedom ca en timme före mötet med Ht, Vi ringde då en av våra medlemar som stack dit för att hjälpa till att bidra med sin historia.

Pratade lite med Mats. Han kunde göra våran hemsida. Skulle vi det?

Lisa och Annelie konaktar ABF för att låna lokal när vi har medlemsmöte och för att söka bidrag, Detta gör vi på torsdag(idag), vi kollar med olika fonder. Har någon tips vart vi kan vända oss. Har inte en krona men många utlägg.

Nästa medlemsmöte är inplanerat till 9 januari. om inget annat dyker upp.

Annelie käll och Mona-Lisa Swing