Moralism löser inga problem för (miss)brukare

Lars Sjöstrand, läkare på rosenlunds sjukhus, kritiserar sveriges television efter inslaget om “läckage” utanför sjukhuset och menar att efterföljande debatt enbart handlat om läckage samt överdoser och inte om det goda substitutionsbehandling gör för samhället och enskilda individer.

Vid behandling med metadon och subutex måste för- och nackdelar vägas samman. Den senaste kritiken handlar om både moralism och rop på hårdare tag mot missbrukarna. Men detta löser inget. Låt de patienter som behöver behandling med substitut få den under värdiga former, skriver beroendeläkaren Lars Sjöstrand. 

Läs hela inlägget som Lars Sjöstrand skrev i SvD här!

Lars Sjöstrand, läkare på rosenlunds sjukhus, kritiserar sveriges television efter inslaget om “läckage” utanför sjukhuset och menar att efterföljande debatt enbart handlat om läckage samt överdoser och inte om det goda substitutionsbehandling gör för samhället och enskilda individer.

Vid behandling med metadon och subutex måste för- och nackdelar vägas samman. Den senaste kritiken handlar om både moralism och rop på hårdare tag mot missbrukarna. Men detta löser inget. Låt de patienter som behöver behandling med substitut få den under värdiga former, skriver beroendeläkaren Lars Sjöstrand. 

Läs hela inlägget som Lars Sjöstrand skrev i SvD här!