TV: Harm reduction i Oslo (sprutrum)

Tillskillnad från Sverige har Norge valt en annan väg för att bekämpa drog(miss)bruk; harmreduction

– Det är tryggt och säkert att gå dit. Personalen är bra och det har blivit betydligt mindre sjukdomar och skador jämfört med när rummet inte fanns. Jag tar inte mer droger för att sprutrummet finns, säger Lill Trude Salsberg.

 

 

Läs hela den svenska texten här!

Tillskillnad från Sverige har Norge valt en annan väg för att bekämpa drog(miss)bruk; harmreduction

– Det är tryggt och säkert att gå dit. Personalen är bra och det har blivit betydligt mindre sjukdomar och skador jämfört med när rummet inte fanns. Jag tar inte mer droger för att sprutrummet finns, säger Lill Trude Salsberg.

 

 

Läs hela den svenska texten här!

Även i Köpenhamn har man flera “fixerum”, sedan den 10 oktober styrs de på kommunal nivå. Kenneth som har egen bostad men gärna går till fixerummen säger såhär; “Säkerheten, det är bra. Vi får rena verktyg, sprittussar att torka både före och efter och så ska man tvätta händerna. De påminner en.”

Läs hela den svenska texten här!