Fallbeskrivning: Valfrihet i vården?

Har en kompis, en kille som jag var övervakare åt för ett år sen, ca. Jag ska inte dra alla detaljer då man plockar av honom hans underhållsbehandling därför att hans arbetssituation gör att han inte kunde komma och lämna u-prov med 6 tim varsel;han fick så j-a nog av beroendevården att han i ilskan hittade ett medicinfritt alt som otroligt nog har fungerat.

Han har en svår ADHD, konstaterad redan i barndomen. Behöver få en färsk diagnos för att få hjälp. Vänder sig till sin ö-v psyk. Den sköts av privata Capio. Ber att få en remiss till en privat institution som gör adhdutredningar snabbt/effektivt och som han, hans husläkare och hans socialsekreterare har förtroende för.

Den Capioanst öl på psyk vägrar remittera till några andra än – gissa? Just det! Capio! “Pengarna ska stanna i företaget”.

Fråga till er som sitter i landstinget; Är detta valfrihet i vården?

 

Har en kompis, en kille som jag var övervakare åt för ett år sen, ca. Jag ska inte dra alla detaljer då man plockar av honom hans underhållsbehandling därför att hans arbetssituation gör att han inte kunde komma och lämna u-prov med 6 tim varsel;han fick så j-a nog av beroendevården att han i ilskan hittade ett medicinfritt alt som otroligt nog har fungerat.

Han har en svår ADHD, konstaterad redan i barndomen. Behöver få en färsk diagnos för att få hjälp. Vänder sig till sin ö-v psyk. Den sköts av privata Capio. Ber att få en remiss till en privat institution som gör adhdutredningar snabbt/effektivt och som han, hans husläkare och hans socialsekreterare har förtroende för.

Den Capioanst öl på psyk vägrar remittera till några andra än – gissa? Just det! Capio! “Pengarna ska stanna i företaget”.

Fråga till er som sitter i landstinget; Är detta valfrihet i vården?