Fallbeskrivning om att byta medicin

Detta är en redogörelse för hur mitt byte såg ut.

Jag började med att ta kontakt med min kontaktperson på avdelningen om att byta till bupronetex, jag hade från början 140mg,jag trappades ner 10mg varannan vecka tills jag kom ner till 80mg,detta gjorde jag självmant,när jag kom in till avgiftningen så började dom med att sänka mig till 50mg,i tre dagar sedan 30mg,dagen efter 20mg (plus 10mg vid behov?)sen var den sagan slut!!naturligtvis så blir jag hyperabstinent,orolig,sömlös utav detta så jag ber om att dom ska ge mig ett Benzoshema men där var svaret att man ger inte Benzo eller något beroende framkallande läkemedel till oss!!!ja,vad ska man säga?

Detta är en redogörelse för hur mitt byte såg ut.

Jag började med att ta kontakt med min kontaktperson på avdelningen om att byta till bupronetex, jag hade från början 140mg,jag trappades ner 10mg varannan vecka tills jag kom ner till 80mg,detta gjorde jag självmant,när jag kom in till avgiftningen så började dom med att sänka mig till 50mg,i tre dagar sedan 30mg,dagen efter 20mg (plus 10mg vid behov?)sen var den sagan slut!!naturligtvis så blir jag hyperabstinent,orolig,sömlös utav detta så jag ber om att dom ska ge mig ett Benzoshema men där var svaret att man ger inte Benzo eller något beroende framkallande läkemedel till oss!!!ja,vad ska man säga?

när jag inte sovit på tre dygn så bad jag läkaren om något att sova på men det fick jag inte,jag bad senare under kommande kväll att man skulle ta kontakt med jourläkaren för att fråga honom om något att sova på och han sa att för hans del så kunde jag få en Imovane att sova på men han kunde inte ge mig det på grund utav att han var tillsagd att inte ge något beroende framkallande till någon på denna avdelning!

!detta var alltså vid övergången till Bupronetexet,jag får min sista dos Metadon 10mg på kvällen 23,30 sedan väntar jag tills dagen efter klockan 20,00 då jag fick 2mg Bupronetex,varför jag inte väntade längre beror på att om jag inte tog den innan 24,00 så skulle jag få vänta tills morgonen efter 08,00,vem fan  tar den risken i det tillståndet jag var i då,utan Benzo,utan Insomningsmedicin,som tur vad så släppte det och jag vart bättre!!då kommer nästa dråpslag,ingen mer medicin förens dagen efter?klockan två på natten så är jag sjuk igen!!inget vid behov!dom får ringa jouren efter mycket om och men fick jag 2mg till!!

dom gör mig alltså frisk igen för att sedan inte fortsätta behandlingen på ett korrekt vis,jag klarade mig någorlunda tills på morgonen då dom till slut satte in ett upptrappningsshema,sedan var jag färdiginställd på 24mg efter sjutton dagar.Jag tycker så här efteråt att hela min vistelse där var skandalös!!Nu när jag varit hemma ett par veckor så mår jag bra på Bupronetexen,skulle aldrig gå tillbaks med dom nya reglerna som dom hittar på undan för undan,jag kände mig mer som “slav”under Mettat än jag gör på Bupparna,folk runt omkring mig säger att dom tycker att jag blivit piggare och gladare sedan jag bytte medicinering.