SvD Debatt: Dramatisk aktion mot unga visar på feltänk

Lästips om två läkares debattartikel i SvD om polisaktioner mot ungdomar.

Vi menar att det är dags för Sverige att sluta fred i kriget mot narkotikan som i själva verket är ett krig mot den egna befolkningen. Gör inte svenska barn och ungdomar, som i grunden är i behov av vägledning, utbildning och stöd, till kriminella. Avkriminalisera personligt bruk av narkotika, använd polisens och rättsväsendets resurser till att bekämpa organiserad brottslighet och satsa istället på förebyggande sociala insatser och beroendevård.

Läs hela artikeln här.

Lästips om två läkares debattartikel i SvD om polisaktioner mot ungdomar.

Vi menar att det är dags för Sverige att sluta fred i kriget mot narkotikan som i själva verket är ett krig mot den egna befolkningen. Gör inte svenska barn och ungdomar, som i grunden är i behov av vägledning, utbildning och stöd, till kriminella. Avkriminalisera personligt bruk av narkotika, använd polisens och rättsväsendets resurser till att bekämpa organiserad brottslighet och satsa istället på förebyggande sociala insatser och beroendevård.

Läs hela artikeln här.