Ny forskning om heroin förskrivning

En liten skara heroin användare med kroniskt heroin beroende har länge setts som icke behandlingsbara, gynnas nu av en ny typ av behandlings form som innefattar behandling med medicinskt heroin.

I en ny EMCDDA(European Monitoring Centre for Drugs and Drug addicts) rapport publicerad den 19 april i år beskriver experter fördelarna som ”ett kliniskt steg framåt i rätt riktning”. I rapporten kan vi också ta del av framgångarna inom det här området både från Europeiskt och världsligt perspektiv.

I Danska Valmuen har erfarenheterna av heroinbehandlingen varit övervägande positiva. Man har kunna observera en markant förbättring av allmäntillståndet hos de personer som deltar. Dessutom medverkar flertalet av deltagarna i andra sociala aktiviteter som till exempel att laga mat tillsammans. Endast ett fåtal dyker bara upp för sin heroinspruta. Hit kommer ca 80 heroinbrukare 2 gånger om dagen för att få sin injektion av heroin

En liten skara heroin användare med kroniskt heroin beroende har länge setts som icke behandlingsbara, gynnas nu av en ny typ av behandlings form som innefattar behandling med medicinskt heroin.

I en ny EMCDDA(European Monitoring Centre for Drugs and Drug addicts) rapport publicerad den 19 april i år beskriver experter fördelarna som ”ett kliniskt steg framåt i rätt riktning”. I rapporten kan vi också ta del av framgångarna inom det här området både från Europeiskt och världsligt perspektiv.

I Danska Valmuen har erfarenheterna av heroinbehandlingen varit övervägande positiva. Man har kunna observera en markant förbättring av allmäntillståndet hos de personer som deltar. Dessutom medverkar flertalet av deltagarna i andra sociala aktiviteter som till exempel att laga mat tillsammans. Endast ett fåtal dyker bara upp för sin heroinspruta. Hit kommer ca 80 heroinbrukare 2 gånger om dagen för att få sin injektion av heroin

Heroinbehandlingen finns på flera ställen i Danmark. Den enda staden där man nått upp till det antal som antogs från början är Odense.

– En förklaring till att fler kommer i Odense kan vara att staden förhållandevis har fler heroinister är övriga städer, säger Valmuens föreståndare Torben Ballegaard till TT.

Han tillägger samtidigt att kraven på brukarna är höga och att det är många som inte lyckas följa det regler som ställs, man ska kunna sammarbeta med klinikens personal och många klarar tyvärr inte det.

Kontentan av det hela är att vi är på rätt väg, en väg där varje individ får välja över sitt eget liv. Utan å bli klassad som kriminell. Visst skulle världen se bättre ut så?