Läkaren Nisse Gustafsson avliden

Det är med stor sorg SBF meddelar att läkaren Nils “Nisse” Gustavsson i onsdags gick bort, hans hjärta gav upp.

En av Nisses gärningar var att han hjälpte många opiatanvändare från Norrland, främst var det brukare från Sundsvallstrakten. Nisse tog sin läkaretik “att bota, lindra och alltid följa människokärlekens och hederns” bud på stort allvar.

Fastän att Nisse fick anmälningar mot sig och påtryckningar från Socialstyrelsen om att han skulle upphöra med förskrivningen av Buprenorfin så fortsatte han ändå att hjälpa de som ofrivilligt blivit utkastade eller som i Sundsvall nekats hjälp.

Det är med stor sorg SBF meddelar att läkaren Nils “Nisse” Gustavsson i onsdags gick bort, hans hjärta gav upp.

En av Nisses gärningar var att han hjälpte många opiatanvändare från Norrland, främst var det brukare från Sundsvallstrakten. Nisse tog sin läkaretik “att bota, lindra och alltid följa människokärlekens och hederns” bud på stort allvar.

Fastän att Nisse fick anmälningar mot sig och påtryckningar från Socialstyrelsen om att han skulle upphöra med förskrivningen av Buprenorfin så fortsatte han ändå att hjälpa de som ofrivilligt blivit utkastade eller som i Sundsvall nekats hjälp.

För Nisse var det även ett politiskt ställningstagande mot de hårda och orättfärdiga lagar och regler “knarkarna” tvingas leva under.

Nisse blev för detta anmäld till Socialstyrelsen. En av de främsta motståndarna var en läkarkollega som aktivt arbetade för att Nisses legitimation skulle återkallas, vilket även skedde runt 2006.

Till Ing-Britt och hennes familj vill vi på SBF sända våra varmaste hälsningar.

Till de brukare som vill sända blommor eller något meddelande till Nisses begravning – kontakta Magnus på 08-208070 så arrangerar vi centralt och gemensamt överlämnandet.

Nisse Rest in peace