SBF avslöjar!

SBF har fått information om att Örebros beroendecentrum ska genomföra en i våra ögon omoralisk och livsfarlig studie där SBF:s medlemskollektiv ska vara försökskaniner!

Dom ska tydligen börja påverka brukarvänner som går på Suboxone att trappa ur sig ur behandlingen! SBF protesterar kraftfullt – Stockholms Beroendecentrum hade fram till början av 2000talet en klinik med namnet “trappan” dit gick de brukare som hade påverkats till att trappa ur sig. Resultatet var så bedrövligt dåligt så den lades ner vilket vi idag ger Stockholms Beroendecentrum en eloge för.

Om klinikerna skulle börja denna påverkan så går det säker till på något liknande sett:

SBF har fått information om att Örebros beroendecentrum ska genomföra en i våra ögon omoralisk och livsfarlig studie där SBF:s medlemskollektiv ska vara försökskaniner!

Dom ska tydligen börja påverka brukarvänner som går på Suboxone att trappa ur sig ur behandlingen! SBF protesterar kraftfullt – Stockholms Beroendecentrum hade fram till början av 2000talet en klinik med namnet “trappan” dit gick de brukare som hade påverkats till att trappa ur sig. Resultatet var så bedrövligt dåligt så den lades ner vilket vi idag ger Stockholms Beroendecentrum en eloge för.

Om klinikerna skulle börja denna påverkan så går det säker till på något liknande sett:

Läkaren/kontaktperson: Stina, ska du inte börja trappa ur dig, det går ju så bra för dig
Stina: Nej, känner mig inte mogen.
Sex månader senare
Läkare/kontakperson: Stina, har du funderat på det vi talade om för ett halvår sedan, ska du inte göra ett försök, du fixar det….
Stina: Nää, har funderat men nej, känner inte för det.
Sex månader senare:
Läkare/kontakperson: Stina, nu är det väl dags, kom igen nu du klara att vara utan, du är ju så duktig
Stina: Njaaa, ok då, jag gör ett försök

3 veckor senare då kliniken väntar på henne för uppföljningssamtalet så kommer inte Stina på utsatt tid. Kliniken ringer Stina, men då hon inte svarar så ringer dom Stinas Mamma! Mamman är helt uppriven och förtvivlad – frågar om dom inte hört vad som hänt! Stina är DÖD! Stina hittades av en kompis i en ruffig husvagn med kanylen i armen, hon hade fått en ÖVERDOS – redan varit DÖD i två dagar! 
Vem tar ansvaret för att Stina är DÖD? Läkaren, sjuksyrran, Socialstyrelsen? nix ingen av nämnda gör det, som vanligt. Kliniken svarar säkert nått så här – Stina gjorde ett val, hon hade kunnat vara drogfri.

Hur kan dom överhuvudtaget komma på en sån här tanke, men den förvånar inte oss ett dugg. Örebros Beroendecentrum försöker ge ett sken av att dom är en av de bästa klinikerna i landet. Ulleråker och Stockholm står för “flumet” – vi vill inte nämna läkaren som varit/är en av de tongivande vid namn, men hon har under våra 10 år varit på tapeten ett otal gånger. Har hört rykten om att den läkaren har ca ett 20tal anmälningar på sig.

Om det nu bara skulle vara ett elakt rykte om Örebros Beroendecentrum – ja då ber vi redan nu om ursäkt. Ni kan också skriva en rättelse eller dementera ryktet så tar vi omgående bort inlägget.

Till SBF:s medlemmar och andra kamrater som går på Örebros Beroendecentrum – maila oss på info@svenskabrukarforeningen.se eller så ringer ni på 08-208070

MEDLEMMAR STÄLL NU UPP PÅ SBF – VI MÅSTE TA MAKTEN TILLBAKS ÖVER VÅRA LIV.
DET OFFENTLIGA STÖDET FÖR SBF OCH VÅRT MEDLEMSKOLLEKTIV ÄR NOLL SÅ VI KAN FÖRMODLIGEN INTE RÄKNA MED NÅTT OFFENTLIGT STÖD. VI FÅR HOPPAS ATT VI HAR FEL.

UPPROP: TILL DE LÄKARE, POLITIKER, SOCIALARBETARE, AKADEMIKER OCH ANNAN SJUKVÅRDSPERSONAL, OM NI STÖDJER SBF I DENNA KAMP SKRIV DÅ UNDER MED ERA NAMN I KOMMENTARERENA. VI ÄR RÄDDA ATT DET BLIR SOM DET VARIT I 10 ÅR – DET HAR ALLDRIG HÄNT ATT VI FÅTT STÖD PÅ SIDAN, DÄREMOT BRUKAR PERSONALS RÖSTER HÖRAS SOM ANNONYMA INLÄGG I SYFTA ATT SPLITTRA OSS. 

Love and Solidairty redaktionen