SBF på radio för tredje gången på en vecka

Lyssna här:
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=1650&artikel=4303799

Ett P1-morgon-reportage om Danmarks Heroin Assisted Treatment (HAT) program.

Sedan ett år tillbaka finansierar den danska staten att läkare ordinerar heroin till problematiska opiatanvändare. Syftet är att få ner kriminaliteten och för att hjälpa de mest utsatta, men viktigaste är att rädda deras liv.

Lyssna här:
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=1650&artikel=4303799

Ett P1-morgon-reportage om Danmarks Heroin Assisted Treatment (HAT) program.

Sedan ett år tillbaka finansierar den danska staten att läkare ordinerar heroin till problematiska opiatanvändare. Syftet är att få ner kriminaliteten och för att hjälpa de mest utsatta, men viktigaste är att rädda deras liv.

Ett av problemen är för få deltagare. Dessa mest behandlingsresistenta narkomaner söker inte upp substitutionsbehandling med heroin p.g.a. regelverket, vilket styrker SBF:s gamla åsikt om att det inte är en dans på rosor. Att besöka kliniken 2 till 3 gånger om dagen, 7 dagar i veckan, månad efter månad gör endast dom som inte har något annat val. Dom har haft Metadon, dom har varit på rehab och nu finns bara detta nödvändiga onda kvar.

Efter programmet följer ett samtal med SBFs ordförande samt Regeringens narkotikautredare Gerhard Larsson.

Lyssna här: 
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=1650&artikel=4303799

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , .