Metadonet i fara i Halmstad

Insändare i Hallandsposten.

Halmstads kommuns socialförvaltning har återigen haft åsikter om medicinska frågor som man inte har kompetens för. Man gör nu allt i samråd med landstingets substitutionsmottagning för att bli av med metadonet, som ett tiotal heroinister har fått för att komma ifrån sitt heroinmissbruk.

Detta har skett med framgång i de flesta fall, och ändå ska socialförvaltningens så kallade beroendeenhet lägga sig i. Medicinska frågor ska handläggas av läkare inom landstinget och inte av socionomer.

Varför sker detta, gång på gång i Halmstad? Varför ta bort fungerande medicin som ges till klienter som ett sista behandlingsalternativ?

/ Orolig metadonpatient

Insändare i Hallandsposten.

Halmstads kommuns socialförvaltning har återigen haft åsikter om medicinska frågor som man inte har kompetens för. Man gör nu allt i samråd med landstingets substitutionsmottagning för att bli av med metadonet, som ett tiotal heroinister har fått för att komma ifrån sitt heroinmissbruk.

Detta har skett med framgång i de flesta fall, och ändå ska socialförvaltningens så kallade beroendeenhet lägga sig i. Medicinska frågor ska handläggas av läkare inom landstinget och inte av socionomer.

Varför sker detta, gång på gång i Halmstad? Varför ta bort fungerande medicin som ges till klienter som ett sista behandlingsalternativ?

/ Orolig metadonpatient

Pingat hos Intressant. Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , .