Polis åtalad för att ha släppt missbrukare

subutex

Härär en märklig artikel i Sydsvenskan där en polisman i Malmö åtalats för tjänstefel efter att han inte brytt sig om att lagföra en 28-årig kille med några tabletter Subutex för att han inte ville belasta rättsystemet med att skriva rapport och starta en utredning.

Själv har den 50-åriga polismannen, som anmäldes av kollegor, förklarat att det var troligt att mannen hade recept på pillren även om han inte hade det med sig.

subutex

Härär en märklig artikel i Sydsvenskan där en polisman i Malmö åtalats för tjänstefel efter att han inte brytt sig om att lagföra en 28-årig kille med några tabletter Subutex för att han inte ville belasta rättsystemet med att skriva rapport och starta en utredning.

Själv har den 50-åriga polismannen, som anmäldes av kollegor, förklarat att det var troligt att mannen hade recept på pillren även om han inte hade det med sig.

Före rättegången kommer polisledningen i Skåne att hämta in ett yttrande från polisens personalansvarsnämnd om hur han kommer att hanteras om han skulle bli fälld för brottet.

Det känns som om man i artikeln missar poängen med polismannens agerande. Sanningen är den att det var inte lönt att köra mannen genom rättssystemet ännu en gång på skattebetalarnas bekostnad. Kanske kommer de yngre poliserna att lära sig detta i och med lite mer rutin.

Pingat hos Intressant. Läs även andra bloggares åsikter om , , , , .