Fallbeskrivning; Mellan 2 olika soc-kontor

Jag är 43 år och har haft metadon i flera år. Då jag blev utskriven därifrån fick jag ganska snabbt subutex under några månader på Maria BC. Jag blev utskriven därifrån för att jag sökt till ett annat program, (3G-studien på Rosenlund) i månadsskiftet okt/nov -04. Då kämpade min socialsekreterare i Farsta för mig, men sedan dess har något hänt. Jag vill nu efter spärrtiden ha tillbaka metadonet men soc har vägrat att skriva en social utredning och nu vill de dessutom få bort mig från Farsta socialförvaltning med motiveringen att jag numera bor hos mina föräldrar i Gullmarsplan, och därför skall tillhöra Årsta. Jag har inget emot att byta men i Årsta säger man (på klassiskt vis) att jag tillhör Farsta. I och med att Farsta inte sköter överföringen till Årsta riskerar jag att hamna mellan 2 olika soc-kontor. Att sedan komma in igen har jag hört är ofta närapå omöjligt.

Jag är 43 år och har haft metadon i flera år. Då jag blev utskriven därifrån fick jag ganska snabbt subutex under några månader på Maria BC. Jag blev utskriven därifrån för att jag sökt till ett annat program, (3G-studien på Rosenlund) i månadsskiftet okt/nov -04. Då kämpade min socialsekreterare i Farsta för mig, men sedan dess har något hänt. Jag vill nu efter spärrtiden ha tillbaka metadonet men soc har vägrat att skriva en social utredning och nu vill de dessutom få bort mig från Farsta socialförvaltning med motiveringen att jag numera bor hos mina föräldrar i Gullmarsplan, och därför skall tillhöra Årsta. Jag har inget emot att byta men i Årsta säger man (på klassiskt vis) att jag tillhör Farsta. I och med att Farsta inte sköter överföringen till Årsta riskerar jag att hamna mellan 2 olika soc-kontor. Att sedan komma in igen har jag hört är ofta närapå omöjligt.