Fallbeskrivning från 2007 – Maria Beroendecentrum överträffar sig själva

Denna fallbeskrivning publicerades först på Berne Stålenkrantz blogg 2007-10-09.

 

Stina en tvåbarns mamma blev för en månad sedan gripen och anhållen av Polisen för misstanke om bilstöld. Hon satt anhållen i tre dagar. Brottet är nerlagt därför att bevis saknades.

När Stina talar om att hon har Subutexbehandling på Maria Beroendecentrum och ber Polisen snällt ringa Maria Beroendecentrum så att hon kan få sina Subutexpiller, så gör dem det. En timme senare kommer polisen tillbaka med besked- vad tror ni Maria Beroendecentrum hade svarat? Ej förvånande så blev svaret NEJ!

Denna fallbeskrivning publicerades först på Berne Stålenkrantz blogg 2007-10-09.

 

Stina en tvåbarns mamma blev för en månad sedan gripen och anhållen av Polisen för misstanke om bilstöld. Hon satt anhållen i tre dagar. Brottet är nerlagt därför att bevis saknades.

När Stina talar om att hon har Subutexbehandling på Maria Beroendecentrum och ber Polisen snällt ringa Maria Beroendecentrum så att hon kan få sina Subutexpiller, så gör dem det. En timme senare kommer polisen tillbaka med besked- vad tror ni Maria Beroendecentrum hade svarat? Ej förvånande så blev svaret NEJ!

Historien slutar inte med detta- Stina har också diagnosen "genuin epilepsi" och äter därför på läkares ordination TEGRETOL vilket hon ej heller fick av Maria Beroendecentrum.

På grund av att Maria Beroendecentrum nekade Stina dessa ordinerade läkemedel så riskerade Stina i sin poliscell att få Epilepsianfall av abstinensen hon gått in i på grund av att Maria Beroendecentrum nekat Stina Subutex.

När Stina äntligen efter tre dagar blev frisläppt så går hon direkt till Maria Beroendecentrum för att hämta sin Subutexdos, detta inträffar på en torsdag, hon får då sin torsdagsdos.

Stina passar också på att fråga personalen på Maria Beroendecentrum varför hon inte fick sina läkemedel skickade till sig på polisstationen så blev svaret- Vi skickar inte doser till våra patienetr då Ni är anhållna eller häktade, punkt.

Nu inträffar det fantastiska i denna historia- Stina har under lång tid fått hem helgdoser vilka hon skulle fått på fredagen, men på grund av att hon varit anhållen så dras helgdoserna in av Maria Beroendecentrum med argumentet- Jag tycker du är lite instabil!

Faktum är att Stina under lång tid inte har tagit något otillåtet så vad menar Maria Beroendecentrum med att hon är instabil!

Slutligen, åklagaren la ner ärendet!

Kontentan av Maria Beroendecentrums handlade blir enligt följande- Stina har två barn som hon bara träffar på helgerna med ett krav på att hon ska äta sina Subutex! Nu när Maria Beroendecentrum bara "tycker" något så får Stinas barn inte träffa sin mamma.

Stina var oskyldig och kunde fått ett "epilepsianfall" på grund av att Maria Beroendecentrum nekade henne sina läkemedel.

Vi höres vidare…..