Frågor & Svar om naloxon

Naloxon är ett motgift mot opioider samt opiater och används för att häva den nedsatta andningsförmåga som förekommer vid överdosering, och delas ut till personer i riskzonen för överdos.

Några aktivister på föreningen delar ut naloxon på egen hand, och om du inte kan få tag på medlet på något annat håll (via sprututbyten, läkare eller mottagning) kan du kontakta oss på stockholm@brukarforeningarna.se / 08-31 14 90.

I samband med den Internationalla överdosdagen (International Overdose Awareness Day) 2020 så spelade Brukarföreningen Stockholm och anhörigföreningen BARO in ett samtal med beroendeläkare Martin Kåberg och sjuksköterskan Elin på Sprututbytet i Stockholm för att ta reda på hur man får tag på och vad exakt som gäller med naloxon och dess hantering i Sverige.

Materialet resulterade i sju videoklipp med följande rubriker:

Videoklippen finns också på Facebook att dela och titta på i en spellista med samma namn, Frågor & Svar om naloxon.

Se alla frågeställningar och klipp nedanför: