Ljuspunkten är en säker och trygg mötesplats och träffpunkt för droganvändande kvinnor som utsatts för våld och övergrepp, som startade som en fysisk mötesplats hos Brukarföreningen Stockholm 2017.

Målet är att ge varandra stöd och dela med sig av sina erfarenheter men också att uppmuntra till bättre självförtroende och en positiv självbild genom empowerment.

Ljuspunkten finns på Facebook som en hemlig grupp utav hänsyn till medlemmarna. De diskriminerar ingen och alla inom målgruppen är välkomna! För att gå med, kontakta Linn Nystedt via PM.

Ljuspunkten anordnar även fysiska möten. Varannan onsdag med start i slutet av februari 2019 pågår det stödgrupper i Brukarföreningen Stockholms lokaler. Kolla in deras öppna sida på Facebook för mer information och datum för nästa möte.

De kommer hålla till i brukarföreningens lokaler i Stockholm. Varje grupptillfälle tar upp olika ämnen som tex styrkor och framtid. Här kommer ges möjlighet att finna stöd och styrka. Det handlar om dig och dina erfarenheter och vad man kan göra för att stärka sig själv i en utsatt situation.

De som håller i gruppen är Matilda från föreningen nxtME och Linn som jobbar på Stockholms brukarförening. Båda har egna erfarenheter av att vara utsatt.

Anmälan görs till linn.nystedt@brukarforeningarna.se

Gruppen har tagit fram en broschyr med tips om hur kvinnor kan undvika att hamna i farliga situationer.

Broschyren kan beställas genom att mejla till stockholm@brukarforeningarna.se så skickar vi er en bunt broschyrer i posten.

De har även tagit fram en broschyr med förslag på olika stödinsatser efter övergrepp.

Inuti hittar du kontaktinformation till föreningar, organisationer, sjukvården och andra resurser där du kan få hjälp även om du använder droger.

Här kan du ladda ner broschyren.

Kontaktperson för Ljuspunkten är Linn Nystedt som kan nås på linn.nystedt@brukarforeningarna.se.

Gilla gärna vår öppna sida på Facebook