Testa och behandla din Hepatit C hos oss: HEPATITBUSSEN

Nu rullar Street C - ”Hepatitbussen” ut på Stockholms gator

I bussen finns möjlighet till snabbtest för hepatit C, och i de fall där det är aktuellt erbjuds ytterligare undersökningar och även behandling mot hepatit C.

Hepatitbussen kommer att finnas parkerad på olika hållplatser inom Stockholms län alla vardagar och det är bara att komma på drop-in. Ingen bokning behövs och på denna sida kan du följa bussen och se var den befinner sig just nu.

Målet med STREET C är att hitta, testa och behandla människor som lever i samhällets utkanter och står utan vårdkontakt. Hepatitbussen kommer att drivas av sjukvårdspersonal från Karolinska Universitetssjukhuset i sällskap av personal från Brukarföreningen Stockholm, de med egna erfarenheter av ett liv på gatan.

Street C- ”Hepatitbussen” är ett samarbete mellan Karolinska Universitetssjukhuset, Oriola, MSD, Brukarföreningen Stockholm samt Convictus, och innebär en ökad satsning för att nå utsatta grupper och eliminera hepatit C.

Hepatitbussen kommer initialt att rulla sex månader med start 7:e Juli.

Tanken är att också kunna erbjuda hepatitbussens tjänster i närliggande regioner i framtiden om projektet visar sig framgångsrikt.

För mer information och att se var bussen stannar varje vecka och dess aktuella position, gå till www.hepatitbussen.se.


Uppdatering:

Hepatitbussen har nu kört klart. Läs meddelandet från teamet här nedanför:

- - - - - -

Det är tråkigt, ledsamt och självklart inte vad vi önskade eller hade hoppats på men såhär ligger det till just nu.

Detta var ett projekt på 6 månader där vi tillsammans med flera samarbetspartners gjorde det möjligt att mobilt i buss erbjuda specialinriktade insatser för provtagning, information och behandling för hepatit C. Detta för att arbeta mot den plan som WHO har satt upp om eliminering av hepatit C till 2030, det var också för att underlätta vägen till vård för människor som befinner sig i en utsatt situation och många gånger kämpar för att klara dagen.

Det var för dem. För er. Att förenkla i stället för att försvåra. Det har varit fantastiska 6 månader med hårt men framförallt otroligt givande arbete. Vi har träffat över 200 patienter som varit i behov av bussens tjänster. Träffat er. Ni som inte vill söka sjukvård, ni som inte vill lämna prover. Tack för det förtroendet.❤️

Nu till det tråkiga, detta kostar pengar, pengar som inte riktigt finns, eller som i varje fall inte läggs på detta. Tack vare Brukarföreningen, Convictus, MSD, Oriola och Karolinska sjukhuset så kunde vi göra detta möjligt, men bara som ett projekt och projekt är aldrig en långsiktig lösning.

Vi har naturligtvis under tidens gång försökt titta på andra mer långsiktiga lösningar men det har varit svårt och tar tid. Vi har än så länge inte lyckats. Detta var inte oväntat snarare tvärtom men det är dock ändå otroligt tråkigt när vi lyckas så väl, när vi når ut precis där vi ämnar och ändå inte kan köra vidare.

Med detta måste vi då i alla fall tillsvidare avsluta och tacka alla er som har stöttat oss och alla er som har besökt vår buss. Varje möte har varit fantastiskt. ❤️

Vi kommer att låta Facebooksidan vara aktiv om än vilande en tid till då vi kommer att ha öron och ögon öppna för en eventuell möjlighet om fortsättning.

Var rädda om varandra, kanske ses vi igen.

Varma hälsningar från oss, Street-C Hepatitbussen ❤️🚐

För frågor om hepatit C, provtagning, behandling och annat hänvisar vi nu direkt till Infektionsmottagningen i Huddinge och de fantastiska sjuksköterskor som arbetar på plats där och som också varit en stor del av projektet. Telefonnummer följer här, Annika Olsson: 08-5858 7209, Katarina Rosén: 070-450 7755 Anna Wange Baye: 08-5858 1925.


hepatitbussen gänget

Media: