OpenID förklarat

OpenID är ett system för att hjälpa dig reducera användande av lösenord på Internet till ett enda lösenord, men på ett säkert sätt.

Om du använder Google har du säkert redan ett OpenID, utan att du vet om det. OpenID använder nämligen en hel url som inloggningsbevis, tex https://plus.google.com/090993160506811903111. Har du ett Google-konto hittar du din OpenID här.

För att OpenID ska fungera på svenskabrukarforeningen.se krävs dock att du i förväg skriver in din OpenID URL på din profilsida hos SBF under fliken OpenID identiteter. Logga sedan in via din OpenId-url genom att ange ditt lösenord från Google. Första gången du loggar in kommer du tillfrågas om du vill fortsätta vara inloggad. Svarar du Ja, behöver du nästa gång inte skriva in lösenordet. Samma sak gäller när du loggar in med ditt OpenID på andra webbplatser.

Naturligtvis krävs det att du använder samma mejladress hos SBF som hos Google för att det ska fungera.

Efter det kan du logga in genom OpenID hos svenskabrukarforeningen.se.

Det bästa med OpenID är att du inte behöver ändra ditt lösenord på flera olika webbplatser. Det räcker med att göra ändringen hos OpenID.

Smart, säkert och enkelt!

www.myopenid.com | www.openid.net