Nya mottagningar i Skåne – vårdvalet.

Nu när det fria vårdvalet kommit till Skåne så börjar nya mottagningar för underhållsbehandling så smått att öppna upp. "Solstenen" är en av dessa mottagningar som nu öppnar två kliniker i Lund och Helsingborg. Mottagningen i Lund är tänkt att kunna ta emot 50 personer och i Helsingborg ska man kunna ta ca 30 personer.

I Helsingborg ligger den nya mottagningen på Prästgatan 12-14, alldeles nära Knutpunkten i Centrum. Man har haft ett Öppet Hus redan den 12 mars – det blir ännu ett Öppet Hus den 17 mars mellan 16 – 19 så om man är intresserad eller funderar på att byta klinik nu så är detta ett bra tillfälle att titta lite hur det ser ut.

I Lund kommer mottagningen att ligga på Östra Mårtensgatan, med hörningång på nedre botten. Där har man Öppet Hus den 25 mars mellan 11 – 17, så gott som hela dagen alltså.

En del av de som tidigare arbetat på mottagningen i Lund kommer att börja arbeta på "Solstenen" – Charlotte Gedeon som tidigare var läkare på underhållsmottagningen i Lund kommer att vara läkare på Solstenens mottagningar i Helsingborg och Lund.

Skånes Brukarförening kommer troligtvis också att besöka "Solstenen" då. Det ringer folk med frågor om vårdvalet och det är viktigt att vi då vet hur det ser ut o kommer att fungera på de nya mottagningarna.

Solstenen har även en hemsida: http://www.solstenen.nu/

Mer info om vårdvalet kommer.