Brev ifrån anhörig

Svenska Brukarföreningen mottog nyligen detta brev ifrån en anhörig.

SVENSKA BRUKAR FÖRENINGEN

Skriver detta brev för att berätta om mina positiva kontakter med ovanstående.

Vill först tala om att jag är mor till en son som missbrukat heroin i nästan 15 år. Han började sitt knarkande vid 25 års ålder och är nu snart 40 år. Under alla dessa år har det varit en ständig kamp med LVM- domar, fängelse och en gång kontraktsvård. Fängelsedomarna har varit täta under många år. Den sista fängelsedomen är nu, när min son sitter på KVA Nyköping.
Han har varit häktad sen den 7 mars. Före rättegången den 28 mars vädjade han till socialsekreteraren och frivården om att få kontraktsvård som är i 1 år. Det blev ingen kontraktsvård för att sociala och frivården tyckte inte han hade skött sig så bra under det cirka ett och ett halvt år han hade varit ute från fängelset. Domarna däremot tyckte detta var ett klart kontraktsvårdsfall och hade inte dömt honom till fängelse om alla papper hade kommit ifrån sociala och frivården.

Brottet var olovlig körning, drogpåverkad och innehav av Subutex. Det har varit samma missbruksrelaterade brott för alla hans fängelsedomar. Min son har försökt låta bli heroin när han inte varit på fängelse. Han har köpt Subutex svart och känt att suget efter heroin har försvunnit. Han har även berättat detta för sociala och frivården. Det har inte varit lätt att få tag i Subutex alla gånger, då har det blivit heroin och tabletter istället. Min son har berättat för sociala och frivården att han vill ha Subutex på laglig väg och börja ett bättre liv, för han orkar inte längre. Fängelsedomarna har varit så täta och att få tiderna att stämma med dom tider soc har bestämt har inte fungerat.

Men nu återgår jag till brevets början.
Jag fick kontakt med Svenska Brukar Föreningen i mitten av mars och vi har pratat mycket under två månader. Aldrig någonsin, under dessa år, har jag känt detta stöd som jag och min son har fått av Brukarföreningen. Ett speciellt tack till Brukarföreningens representant, Berne Stålenkrantz, som har följt med till de sociala och hjälpt min son till Subutexteamet. Med denna start efter fängelsevistelsen har min son kommit närmare att få träffa sin dotter och få ett bättre liv.

G.A.