Avstamp mot ett bra liv!

Bollerup… Det har gått en månad sedan den första klienten flyttade in på behandlingshemmet Larokliniken i Norratorps gamla fastighet. Nu är tre personer i olika åldrar på plats som, med evidensbaserad behandling och substitutionsbehandling, vill förändra sina liv till det bättre.

Läser man artikeln så andas den en hel del positivt – man har nyligen blivit färdiga med renoveringen därute, man har ett litet spa med jacuzzi och bastu som  fanns på plats när man köpte fastigheten, husmor kör hemlagat och det finns tre enheter med lägenheter till de boende. Man har eget rum, allrum, toalett och en liten datahörna.

Tänket går ut på att försöka få bort det här "vi" och "dem" som det ibland kan bli, här kommer man så nära inpå varandra också. Man hjälps åt.

Grunden är substitutionsbehandling sen kör man miljöterapi, familjeterapi och inslag av KBT. Man jobbar med coachning o samtalsstöd allt efter inidividens behov.

Man hjälper också till med skuldsanering, bostad och sysselsättning. Det finns  möjlighet att få hjälp med tandvård. Man får också ha hund med sig. Brukar annars vara problem med var man gör av sina husdjur medan man är iväg – inte helt lätt att placera husdjur under flera månader.

I allt detta ingår också att man håller kontakt under lika lång tid efteråt när man lämnar  som man tidigare varit inskriven.

Hjälp med skuldsanering, hjälp med boendet, sysselsättning, möjlighet att få hjälp med tänderna, hund med sig – kontakt efteråt. Låter väldigt bra.

Allt är mycket viktiga saker för ett avstamp mot ett schysst liv!

Man har öppet hus den 28 augusti kl. 13 – alla är välkomna att se sig omkring, ställa frågor o s v. Även klinikens samarbetspartner och andra beroendemottagningar i Skåne är inbjudna. 

Man har tidigare haft en del problem med grannar och andra som bor i närheten, vi hoppas att detta är eller kommer att bli löst och att grannar och "hemmet" kan ha en god relation. Det brukar ordna sig med tiden…

Det har varit en del artiklar, både om invigningen nu och de "problem" man kan ha haft här:

http://www.ystadsallehanda.se/tomelilla/article2218564/Plats-for-avstamp-mot-ett-rent-liv.html

http://www.ystadsallehanda.se/tomelilla/article2173891/rdquoJag-har-full-respekt-for-oronrdquo.html

http://www.ystadsallehanda.se/tomelilla/article2173890/Namninsamling-efter-mote.html