Debatt i Dagens Samhälle: Narkotikadöden kräver handling nu, Wikström

Nu krävs handlingskraft från folkhälsoministern om vi ska få bukt med den näst högsta narkotikarelaterade dödligheten i Europa. Bara under 2015 dog 823 människor, många helt i onödan!

Niklas Eklund (aktivist Stockholms Brukarförening) och Mikaela Hildebrand (folkhälsovetare, statsvetare & författare) om Läkemedelsverkets nej till större distribution av antiöverdosläkemedlet naloxon.

"Forskningen är entydig: Naloxon är säkert, biverkningar sällsynta och milda, och läkemedlet kan inte missbrukas."

"Det finns helt enkelt inte några argument som kan rättfärdiga att ett nationellt Naloxonprogram inte påbörjas idag."

>>LÄS MER HÄR