Besök på St:Eriksteamet onsdag den 14 december.

?Denna onsdag morgon bjuder på milt väder och lömsk halka. Jag brer smörgåsar och plockar ihop allt annat innan jag sedan ger mig av mot Fridhemsplan och St:Eriks- beroendemottagning. I väntrummet möts jag av en ljusprydd gran. Jättemysigt och ger verkligen en julstämning i rummet.

Det sitter två personer där inne. En av dem spelar något spel på mobilen. Han frågar lite om min resa till Thailand och han berättar även om sina egna långflyningar. Kaffekannan fylls sakta på och bredvid denna står mackor, kakor,mjölk, muggar och socker. En kille kommer in i rummet. Han tar fika och börjar sedan snacka. Han är denna dag på väg att träffa sina barn.Han berättar med stolthet i rösten att han närvarat vid båda barnens förlossningar.

?Denna onsdag morgon bjuder på milt väder och lömsk halka. Jag brer smörgåsar och plockar ihop allt annat innan jag sedan ger mig av mot Fridhemsplan och St:Eriks- beroendemottagning. I väntrummet möts jag av en ljusprydd gran. Jättemysigt och ger verkligen en julstämning i rummet.

Det sitter två personer där inne. En av dem spelar något spel på mobilen. Han frågar lite om min resa till Thailand och han berättar även om sina egna långflyningar. Kaffekannan fylls sakta på och bredvid denna står mackor, kakor,mjölk, muggar och socker. En kille kommer in i rummet. Han tar fika och börjar sedan snacka. Han är denna dag på väg att träffa sina barn.Han berättar med stolthet i rösten att han närvarat vid båda barnens förlossningar.

En person säger att han är trött på alla icke-fungerande sömnmediciner som han får. De funkar inte och han tycker det bara är så sjukt att patienterna inte kan få tex en insomningstablett som faktiskt ger någon verkan. Det finns såna men problemet är bara att man inom beroendevården inte vill ge något så kallat beroendeframkallandetill patienterna. 

En person berättar hur svårt han tycker det är att hålla sig ren. På mottagningen och i anslutningen till denna finns gott om langare som försöker sälja vidare. Han säger att det är svårast att behålla drogfriheten i anslutning till teamet. Han lämnar positiva prover och tror att det kommer dröja innan han lyckas bli ren.

En kille säger att han ofta drömmer mardrömmar om att bli ofrivilligt utskriven från mottagningen. Jag förstår hans uppenbara och rädsla över tanken att bli utan sin livsviktiga medicin.

Jag berättar om vårt stundande julbord och önskar dem alla hjärtligt välkommen. Jag berättar också att jag inte kommer att komma på två onsdagar eftersom det blir jul och jag inte kommer vara hemma. Plockar undan efter mig och torkar av borden. Sedan ställer jag in mina grejer, skjuter igen dörren och lämnar teamet för denna gång.

Skrivet av Linn Nystedt.

%d bloggare gillar detta: