GP besökte Köpenhamn: “Han tar droger i stadens regi”.

GP hakade på debatten om brukarrum, s.k. "fixerum". Rum där människor som använder droger oavsett kan sitta i en lugn, trygg och säker miljö. Man använder sterila, rena verktyg, har sjuvårdspersonal, socialarbetare mfl nära till hands om man vill prata eller få hjälp med något. Överdoser som hade fått fatala konsekvenser klarar man ut. Inga dödsfall har inträffat på rummen.

Man ska komma ihåg att detta pågår oavsett dygnet runt i skymundan – i källare,på vindar, offentliga toaletter, ute på gatan, trappuppgångar etc. Överallt där folk kan kan få sitta lite undanskymt, i någorlunda lugn o ro.

När vi besökte H17 hade vi ett kort samtal med dansk polis som var mycket positiva till rummen.
http://www.svenskabrukarforeningen.se/node/7871

 

GP hakade på debatten om brukarrum, s.k. "fixerum". Rum där människor som använder droger oavsett kan sitta i en lugn, trygg och säker miljö. Man använder sterila, rena verktyg, har sjuvårdspersonal, socialarbetare mfl nära till hands om man vill prata eller få hjälp med något. Överdoser som hade fått fatala konsekvenser klarar man ut. Inga dödsfall har inträffat på rummen.

Man ska komma ihåg att detta pågår oavsett dygnet runt i skymundan – i källare,på vindar, offentliga toaletter, ute på gatan, trappuppgångar etc. Överallt där folk kan kan få sitta lite undanskymt, i någorlunda lugn o ro.

När vi besökte H17 hade vi ett kort samtal med dansk polis som var mycket positiva till rummen.
http://www.svenskabrukarforeningen.se/node/7871

 

GP: 25-årige Elliot tar ett sista bloss på cigaretten och går in i drogintagningsrummet Skyen. Innan han tar i hand sprutar han handsprit på händerna och förklarar att han är noga med hygienen med tanke på hepatit och andra sjukdomar som sprids i missbruksleden. 

http://www.gp.se/nyheter/v%C3%A4rlden/han-tar-droger-i-stadens-regi-1.3890588

%d bloggare gillar detta: