Fler dåliga erfarenheter från Farstasteget

Skrev för ett tag sedan en text om Farstasteget, ett stödboende som kommunen driver, med anledning av vad jag hört av våra medlemmar, som bott där och som samtidigt haft medicinering för sitt opioidberoende och/eller npfdiagnos.

Nu idag fick jag ett mail från ytterligare en person som delade deras erfarenheter och dessutom har kommit på personalen med.. ja läs själva (har avidentifierat texten:

Kikki Paulsrud, ordf Stockholms Brukarförening

Kikki Paulsrud, ordf Stockholms Brukarförening

”En mycket bra artikel som jag läste om angående Farstasteget.
Har själv erfarenhet av detta boende, var mycket ifrågasättande av medicin som jag fått utskrivet av läkare.
Men det värsta var att där så finns det klåfingrig personal.
Jag började att misstänka att personalen rotade bland mina privata saker när jag inte var hemma,så jag monterade upp en webbkamera i rummet, så fort det var en rörelse i rummet så fick jag ett mail på mobilen om det och kunde koppla upp mig mot kameran.
Fick till slut en av personalen på bild då han rotar i min kyl och frys, han är även på småpengar som jag hade lagt i glas bakom micron.
Fick en bild när han står med glaset i handen och har händerna i glaset med pengar.
Han passade på att rota igenom mina saker när jag var inlagd på sjukhus och han visste att jag inte kunde komma och överraska honom.
Så jäkla svinigt gjort tycker jag, först nekade han till det, när jag sa att jag hade bilder på det så blev han tvärtyst och påstod att det var olagligt, men hade kollat med länsstyrelsen att det var ok.
Han försvarade sig då med att han skulle kolla så att det inte låg mat i kylen och ruttnade, men då undrar jag vad han gjorde i frysen och pillade på mina pengar?
Mig veterligen så ruttnar det inte i frysen och inte heller mynt.
Slutade med att jag sa upp boendet med omedelbar verkan och blev bostadslös istället.
Såna jäkla människor ska inte ha ett sånt jobb, snacka om att utnyttja svaga och utsatta människor.
Gjorde såklart en polisanmälan på det, inte hänt något än men hoppas ju på en rättegång.”