Debatt i ETC Stockholm: Konkreta åtgärder räddar liv

Christina Paulsrud, ordförande i Stockholm Brukarförening, skriver i ETC Stockholm.

"Detta är enkla, konkreta insatser som skulle rädda livet på några av mina vänner, som annars inte överlever året. Men det kommer knappast att ske, på grund av politisk ovilja och ideologiskt motstånd.

I Sverige dör en bra bit över 700 narkomaner varje år, många helt i onödan och de allra flesta utan att uppmärksammas. Det finns insatser som minskar dödligheten i denna illa sedda och marginaliserade grupp. Insatser som används i vår omvärld, men inte hos oss."

>> LÄS MER
 

Christina Paulsrud, ordförande i Stockholm Brukarförening, skriver i ETC Stockholm.

"Detta är enkla, konkreta insatser som skulle rädda livet på några av mina vänner, som annars inte överlever året. Men det kommer knappast att ske, på grund av politisk ovilja och ideologiskt motstånd.

I Sverige dör en bra bit över 700 narkomaner varje år, många helt i onödan och de allra flesta utan att uppmärksammas. Det finns insatser som minskar dödligheten i denna illa sedda och marginaliserade grupp. Insatser som används i vår omvärld, men inte hos oss."

>> LÄS MER
 

%d bloggare gillar detta: