” Missbrukare står utan hepatit c vård”

Den 5 september ordnade Skånes Brukarförening med hjälp av Svenska Brukarföreningen och Abbvie ett halvdags seminarium med bl.a. Jason Grebley från INHSU, Marianne Alanko, Malmö Sprutbyte – syftet med dagen var att diskutera kring hepatit c behandling även för "aktiva" användare, folk som injicerar och tillgången till Hep c behandling för så många som möjligt.

Bilder från dagen och artikel från Sydsvenskan undertill:

"MIssbrukare står utan hepatit c vård"

2016-09-05_09.09.00.jpg

Bilder från dagen och artikel från Sydsvenskan undertill:

"MIssbrukare står utan hepatit c vård"

Svenska narkomaner som lider av hepatit C får ingen behandling mot sjukdomen. Fler studier måste till innan den dyra behandlingen ges även till riskgruppen. – Förr eller senare lär vi hamna där, tror infektionsläkaren Marianne Alanko Blomé.