Besök på Rosenlund torsdag den 16 juni.

Små, täta regndroppar faller från en mörk himmel denna morgon. Det klara solsken som ägde gårdagen verkar ha gjort ett uppehåll. Jag beger mig iväg i rusningstrafiken och strax innan nio är jag framme vid Rosenlunds sjukhus. Åker hissen upp fem våningar och ringer på dörren. En personal följer med och låser upp så jag kan plocka fram korgen. Jag kokar kaffe och dukar fram.

Små, täta regndroppar faller från en mörk himmel denna morgon. Det klara solsken som ägde gårdagen verkar ha gjort ett uppehåll. Jag beger mig iväg i rusningstrafiken och strax innan nio är jag framme vid Rosenlunds sjukhus. Åker hissen upp fem våningar och ringer på dörren. En personal följer med och låser upp så jag kan plocka fram korgen. Jag kokar kaffe och dukar fram.

En yngre kille som jag aldrig sett förr kommer in och presenterar sig. Han tar fika och sätter sig ner och snackar. Han berättar att han har subutex och haft det i flera år. Han tycker behandlingen funkar bra och är glad att han slipper köpa det svart som han gjorde förr. Tre andra kommer också in och tar av fikat, sätter sig sedan. En av dem berättar att han har metadon och att behandlingen på Rosenlund fungerar bra. Tidigare var han inskriven på Maria men där upplevde han personalen som oengagerad och trots flera återfall fick han inte något stöd. En annan berättar om sitt benzoberoende som funnits sedan tidig tonår. Nu har han dock lyckats få stesolid utskrivet av sin läkare, så att han slipper köpa svart.

En ung tjej kommer in och sätter sig i soffan. Jag presenterar mig och vi börjar prata. Hon säger att hon känner till föreningen och att hon förut brukade vara där, dvs när hon var aktiv. Jag säger att hon är välkommen till oss ändå om hon vill. Hon berättar om sin hepatit c men att det var länge sedan hon kollade sin lever. Jag berättar om vikten av att kolla upp sitt virus och om den nya behandlingen som nu finns att tillgå.

Plötsligt kommer flera personer in i rummet. Kaffet går åt och fikabrödet likaså. Jag blir förvånad men glad över att se så många. En kille hade visst berättat att jag var där och bjöd på fika. Får smått panik då jag inser att det jag tagit med börjar ta slut. En kille visar mig sina nya gymjadojor som han hittat i soprummet. Han säger också flera gånger att han uppskattar att Brukarföreningen kommer dit och bjuder på fika.

Jag plockar sedan undan det jag tagit fram. Önskar dem alla en bra midsommar och säger på återseende. Sedan åker jag hissen ner och går ut i regnet.  

%d bloggare gillar detta: